Tai leipä jonka päällä on sinihomejuustoa ja tomaattia. Normi focaccia mihin monesti suomalaisissa ohjeissa törmää on kamalaa mautonta valkosta huttua. Toisaalta kotitekonen pizza taitaa olla lähempänä focacciaa kun pizzaa.. eli kai tätä voi focaccia kutsua. Nyt myös tänään Suomi lisallä, ruisjauholla(taDaa!).
raakaa kamaa
pohja
200 g vettä
250 g vehnäjauhoja
50 g ruisjauhoja
8 g suolaa
4 g kuiva hiivaa
päälle
tomaattia
sinijustoa
ripaus chilisoosia
pippuria
salviaa(no ainakin purkissa luki salvia)
oliiviöljyä
Aineista vaivataan taikina ja annetaan levähtää puolisen toista tuntia, kunnos on noussut kunnolla. Levännyt taikina muotoillaan ohuksi leiväksi ja laitetaan täytteet päälle. Pirskottelin chilikastiketta pikku tippoja ja pippuria suoraan leivän päälle ja tomaatit siihen, lopuksi juusto ja yrtit. Pirskaus öljyä vielä tomaattien päälle. Nyt olisi hyvä antaa taas nousta jota en tietty nälässä ja ahneudessa tehnyt. Ensimmäisessa kuvassa näkyy miten reunat on kamalsti nousseet ja täytteet vähän valuneet keskelle. Tai klassinen reikien tökkiminen myös taikinan olisi varmaan auttanut. Paistoin leivän 225 astessa kunnes vaikutti valmiilta ja hyvältä.
Vähän antaa levähtää ennen syömistä. Suolasta, rasvasta, sitkeää ja hyvää.
pohja
200 g vettä
250 g vehnäjauhoja
50 g ruisjauhoja
8 g suolaa
4 g kuiva hiivaa
päälle
tomaattia
sinijustoa
ripaus chilisoosia
pippuria
salviaa(no ainakin purkissa luki salvia)
oliiviöljyä
Aineista vaivataan taikina ja annetaan levähtää puolisen toista tuntia, kunnos on noussut kunnolla. Levännyt taikina muotoillaan ohuksi leiväksi ja laitetaan täytteet päälle. Pirskottelin chilikastiketta pikku tippoja ja pippuria suoraan leivän päälle ja tomaatit siihen, lopuksi juusto ja yrtit. Pirskaus öljyä vielä tomaattien päälle. Nyt olisi hyvä antaa taas nousta jota en tietty nälässä ja ahneudessa tehnyt. Ensimmäisessa kuvassa näkyy miten reunat on kamalsti nousseet ja täytteet vähän valuneet keskelle. Tai klassinen reikien tökkiminen myös taikinan olisi varmaan auttanut. Paistoin leivän 225 astessa kunnes vaikutti valmiilta ja hyvältä.
Vähän antaa levähtää ennen syömistä. Suolasta, rasvasta, sitkeää ja hyvää.
Voih, oispa kaikki miehet noin innokkaita leipomaan.. tai edes minä.. nälkä tulee täällä aina ;)
VastaaPoistaMahottoman hiano leipä. Haluun palan.
VastaaPoistaNaminaminaminamii..
VastaaPoistaTuuhan meille joku kerta leivät pyöräyttämään niin oon onnellinen :D Ei sitä moni äijä tosiaan leivo ihan vaan huvikseen.
Tuo focaccia näyttää ihan pizzalta. hyvä niin.
Om nom nom, varmasti hetken istuttuaan ihan erinomaista.
VastaaPoistaToi on totta, munkin pitsat oli ennen focaccioita, en vaan tiennyt sitä!
VastaaPoistakaikki vaan tänne niin teen vähän foccaciaa teille!
VastaaPoista