maanantai 8. kesäkuuta 2009

juustopitko

pitko


Tar
koituksena oli tehdä sellasia twistejä(niiku tää fasun tomaatti) ja niistä askarrella pikkulettejä kaikkea todella upeeta mutta homma meni tietty metsään niinkuin tämmöset mulla usein. Valmiista kaulauksesta tuli ihan liian kapea.. pikkupitkoista olisi tullut todella pieniä. Jutun pelastamiseksi leikkasin pötköt väärinpäin eli pitkittäin ja tein yhden ison pitkon kolmesta ja yhdestä hassun pikkukotilon. Joskus samallaisia pitkoja on tullut tehtyä wienertaikinasta ja ne avautuu hienosti paistettaessa, näissä pötköissähän on vähän samaan tyyliin kerroksia niin ajattelin testata toimiiko. Hieno lopputulos tuli.. ehkä voi olla parempikin kun alkuperäinen idea. Kuvat ei vaan tee nyt kunnolla oikeutta nätille leivälle.

5 sentin pötköillä ei pitkoa pygätä(tuosta kun pystypäin leikkais)

väärinpäin leikatut pötköt

hassu pikkukotilo


Leivän taikina on normi patonkitaikina jossa on 50 grammaa vaan vähemmän vettä. Taikina levyn välissä on juustoa, paprika jauhoa ja valkosipulijauhoa. Valkosipulijauhoa ei koskaan tämmösiin pitäisi laittaa koska aina se maistuu karsealle ja aina tulee laitettua.

lähäri


3 kommenttia:

  1. Mikä noissa muka on vikana? Kyllä mulle kelpaisi......

    VastaaPoista
  2. ei varsinaisesti mikään mutta ne ei vaan mennyt suunnitelmien mukan ja se on ärsyttävää :)

    VastaaPoista
  3. Ja hyvin suunniteltu on jo puoliksi syöty.

    Minusta kuvat ovat houkuttelevat, sitä huolimatta ettei mennyt suunnitelman mukaan ;)

    VastaaPoista