tein pusun ja halloween pumkinbwoy pottuleivoksen, marsipaania, rommia, hilloa.
torstai 30. lokakuuta 2008
keskiviikko 29. lokakuuta 2008
Cadbury Dairy Milk
Äiti toi Dublinista Cadburyn Turkish delight suklaata. Suklaa ei taida olla oikeata kuitenkaan vaan mitä englannniksi sanotaan mocholateksi, tekosuklaata, öljyllä jatketua, muklaata varmaan suomeksi. Haalean ja vahamaisen näköistä ja pehmeää suussa muttei onneksi supermakeaa, aika mautonta. Lokum täyte maistuu oikeasti ihan itseltään(nii äitee, ei muka lokum!), makealta ja ruusuvedeltä. ja mukavan kumista, ei sellasta löysää tahnaa kun odottaisi.
Oikeastaan aika hyvää, ei ällöttävän makeaa kun vaikka fasun täytesuklaat, mutta ei tätä paketti tolkulla kyllä syö. pelkkää päällä olevaa suklaata ei kyllä millään söisi levyllistä.
pitännee kirjottaa varmaan seuraavaksi parhaasta valkosesta ja ruusunterälehtisuklaasta.
perjantai 24. lokakuuta 2008
bulde eli korvari eli örfiila
vanhemmat olivat matkoilla dublinissa ja corkissa joten ajattelin mennä tekemään niille pullaa. on mukavaa makoilla muiden kotona, katsella telkkaria ja syödä juustoa johon ei ole itsellä varaa ja testata onko kitchen aidin halvemmasta versiosta mihinkään.
pullareseptiä en kirjoita koska se on joka paikassa vaikka mulla on parempi. pulla on oikeestaan ainoa leipomustuote jonka saa myös kotona tosi hyväksi ja tuoksuu koko talo.
kitchen aid oli itseasiassa pettymys ja tuotti paljon kiroilua koska nosti taikinan heti koukkuun ylös eikä vatkannut kunnolla. ja heilui niin paljon että sitä sai kaksin käsin pitää paikallaan ettei lattialle tipu.
nättihän se on kun mikä.
osa syy pullaan tekoon oli näyttää oikea korvan teko tyyli elsalle. möttö puristetaan etusormien väliin ja peukaloilla painetaan pöytään asti että sivut tulee ulos, oikea täytteen määrä on tarkkaa tai muuten tulee ruma. sitten etusormet otetaan pois ja vedetään peukalot poispäin toisistaan. ja siinä se on. korvapuusti.
maanantai 13. lokakuuta 2008
voi pojat
ei niin jaksaisi kirjottaa tästä leivästä vaikka se onkin hyvä ja rapea ja mukavan hapan ja kaikki se jota pitää leivässä olla. hiivaleipä jossa juuri, polish kai viralliselta nimeltään kupli yön, ensin mikrossa rauhassa ja sitten jääkaapissa. osaa juurta käytin nesteenä myös nakkipiirakassa (ou je).
keskiviikko 8. lokakuuta 2008
leipä ja sen leipä
löysin kaapista kuivattu paprikaa ja sipulia ja päätin tehdä jotain jonka voisin täyttää niillä.
aluksi pitit tulla korva puusti mutta se kasvoi boston pullaksi joka muuttui tuoksi mikä ylhäällä on. mahtavan herkullinen ja maukas ja rasvainen. koko koti tuoksuu paprikalta.
leivässä
400 vettä, 2oo jauhoa ja 1/3ps kuivahiivaa jonka annoin porista pari tuntia.
siihen sekaan
1 muna
75 voita
400 jauhoa.. vähän piti vielä lisätä
ja suolaa.. n. 15
sekoitin kovan sitkon ja nostin 4o mintuuttia joka oli taas liian mutta vähän onneksi se ei juuri näy. paisto 200 40 minuuttia.
täytteenä vähän vettä sipulille ja paprikalle, seesaminsiemeniä, chiliä, suolaa, voita, paprikajauhetta ja punaista etikkaa.
kuvat kumman tunkkaisia kun oli niin pimeää, liesituulettimen lamppuräjähti.
aluksi pitit tulla korva puusti mutta se kasvoi boston pullaksi joka muuttui tuoksi mikä ylhäällä on. mahtavan herkullinen ja maukas ja rasvainen. koko koti tuoksuu paprikalta.
leivässä
400 vettä, 2oo jauhoa ja 1/3ps kuivahiivaa jonka annoin porista pari tuntia.
siihen sekaan
1 muna
75 voita
400 jauhoa.. vähän piti vielä lisätä
ja suolaa.. n. 15
sekoitin kovan sitkon ja nostin 4o mintuuttia joka oli taas liian mutta vähän onneksi se ei juuri näy. paisto 200 40 minuuttia.
täytteenä vähän vettä sipulille ja paprikalle, seesaminsiemeniä, chiliä, suolaa, voita, paprikajauhetta ja punaista etikkaa.
kuvat kumman tunkkaisia kun oli niin pimeää, liesituulettimen lamppuräjähti.
maanantai 6. lokakuuta 2008
nyt leikitään, ei leipää
tein juuston ihan normi siitä keskisinisestä maidosta ja etikasta ja hyppysellisestä suolaa, ihan tekemisen ilosta. juustoa tuli niin vähän ettei sitä juuston takia juuri kannatakaan tehdä.
irronneen heran jätin kaappiin käymään huomista varten ja ricotan tekoa, saas nähä mitä tulee(ei tullut mitään).
mutta mukavaa että yhdestä juustosta tulee kolme eri tuotetta koska heran voi lopulta vielä tunkea leipään tai keittää kokoon ja tehdä kolmannen juuston.
torstai 2. lokakuuta 2008
multirakkauden sillalla
kun kaksi täydellistä asiaa yhdistetään; nakki ja piirakka syntyy täydellisyyden multihuipentuma: Nakkipiirakka. tänään vain kylmäsavulohipiiras, no kyllä sitäkin kehtaa jo syödä.