sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

neon yöt, pastelli taivaat

kelpo illallinen


Suuri seikkailija, vaeltaja unien porteilta löytää vihdoin tiensä luolan perimmäiseen päähän ja alttarin luo. Kummallisen joka suuntaan kääntyilevältä näyttävän alttarin päällä lojuu mustan puhuva hahmo.
-Kuka sinä olet?
-Minä olen Zopz! Hän jonka nimeä ei pidä turhaan lausuman! Kuninkaiden kuningas! Aavikon kultainen leijona! Zopf!
-No hittolainen


Pullaleipä zopf on myös etevä kantamaan pekonin, tomaatin ja salaatin perinteistä yhdistemää. Muutenkin makeahkoon leipään lisäsin Tallinnasta ostttuja iloisen teollisen punaisia kuivattuja kirsikoita. Paahdettuna vielä parempi pari pekonille. Beeälteen kulmaan keventämään uusia pottuja ruskistetussa voissa. Juhannuksen hampurilaisgrillauksen sämpylät taitaa tulla tästä samasta taikinasta. Ihastuttava taikina käsissä.


-Zopf! kumartakaa suurta Zopfia!



kirsikka zopf

esitaikina
125 g täysmaitoa, itse käytin maitojauhelirua
125 g vehnäjauhoja
10 g hiivaa
5 g hunajaa

Sekoita kaikki aineet yhteen ja anna esitaikinan muhia puolisen tuntia.

taikina
230 g vehnäjauhoja
60 g voita
40 g ruokosokeria koska tavallinen oli loppu
5 g suolaa
1 muna

50 g kuivattuja kirsikoita

voitelumunaa

Lisää kaikki aineet paitsi kirsikat esitaikinaan ja vaivaa taikinaa  koneella 10-15 minuuttia. Anna taikinan levätä puolisen tuntia, tee pitkoksi ja anna nousta tunti. Voitele leipä enne nousua ja nousseena. Paista 200 asteissa uunissa, laske lämpöä jos leipä tuntuu tummuvan liian nopeasti.


pullapitko



terve punotus
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti