Olen tässä suunnitellut sellasta värityskirjaa, sellasia mitä on kaupan tiskien luona, yläpuolella naistenlentiä, siinä missä ennen oli Iltalehti ja Iltasanomat. Voisi värittää pingviinejä ja croissnatteja ja keinuheppoja eikä mitään typeriä mandaloita ja muuta new age hömppää. Taidan mennä heti piirtää, jos vaikka kokoelma erilaisia henkilöitä jotka pitää ylhäällä erilaisia leivintuotteita ja muuta syötävää? (ruokablogi kuitenki, daa). Tai vaikka vaan kuutiota, yksinkertaisuudessa on kuitenkin totuus? Menee vähän liikaa sinne mandaloiden ja itsensätutkimisen ja minäolen-messujen takapihalle kyllä. Jännityksessä saat odottaa.
sesamruisvuoka
raski
80 g lämmintä vettä
80 g ruisjauhoja
40 g ruisjuurta
Sekoita aineet yhteen ja anna muhia lämpimässä paikassa yönyli.
taikina
aiempi raski
200 g lämmintä vettä
200 g ruisjauhoja
50 g seesaminsiemeniä
40 g vehnäjauhoja
15 g siirappia
6 g suolaa
5 g maltaita
5 g hiivaa
Sekoita kaikki aineet yhteen ja vaivaa taikinaksi. Anna levätä lämpimässä paikassa tunti. Muotoile taikinasta vuokaan menevävä pötkö ja pyöräytä se kunnolla seesamin siemenissä. Nosta leipää noin tunti ja paista hyväksi 225 asteissa uunissa.
Mä olen yrittänyt tehdä tanskalaistyyppistä ruisleipää (siis sellaista tiivistä, joka on täynnä jyviä siemeniä) jo viisi kertaa. Joka kerta leipä on joko juuttunut vuuan pohjaan, ollut sisältä ontto tai jäänyt keskeltä raa'aksi (usein myös nämä kaikki vaivat ovat tapahtuneet yhtä aikaa). Aion kuitenkin jatkaa kokeiluja ja mokailuja :D Tässä onkin yksi varteenotettava resepti tulevaisuuden varalle :)
VastaaPoistatässä vaikka ohjeessa onkin paljon siemeniä niin ei ihan ole sellanen, lähinnä vaan ruisleiopä siemenillä. Mulla on sellasen siemenleivän kanssa tainnut käydä samoin, sitä ei saanut leikattua ja meni ihan muruksi. Nuo pinnan sesamit muuten paahtu ja teki hauskan kekesimäisen pinnan tuohon.
VastaaPoista