maanantai 9. marraskuuta 2015

kalaa ja tomaattia

freesauslisuke


6kymmenses piirakka varmana tässä blogissa ja vaikka piirakka hyvä tämä piirakka parempaa päätä niin ei. Tylsänkin piirakan voi hienostuttaa kastikeella, huomasin joskus Teurastamon Kellohalin raflassa sillon kun se vielä myi kuudella eurolla kurkkuvoileipää brunssilla. Aika perus riisillä ja lohella täytetty voitaikinaan kääritty levypiirakka tarjoiltiin valkoviinikastikkeen kanssa. Peruspiirakkahan on mahtavaa usein vaikka pohja olisi vettynyt ja täytteet kuivakkaat (niinkuin lähes aina on) mutta silti raskaaseen evääseen tuli kieva uusi puoli happamasta kastikkeesta. Tässä on sama idea, piirakan päälle uunissa paistettuja pikkutomaatteja.


Uunitomaatit
monta kirsikkatomaattia
oliiviöljyä
valkoviinietikkaa
suolaa, pippuria

Tomaatit puoliksi ja uunivuualle jonnekin 250 asteeseen kunnes tomaatit on pehmennyt ja ottanut vähän mustaakin pintaan. Kuumiin tomaatteihin oliiviöljyä ja liraus etikkaa, mausta ja anna muhahtaa ja viiletä kannen alla.


 kalapiirakka



valmiina



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti