maanantai 19. lokakuuta 2015

punajuuria pornaisissa

taskussa 50 kilsaa ei tee leivästä kaunista
 

Ainoa syyhän Poraisiin on mennä sen nimen takia, Pornainen, eh heh huu. Ja ehkä punajuurileipään tehty blt, leivänväliin salaattia, pekonia ja tomaattia. Olihan siellä hienoja teitä, joki, ärsyttäviä teitä joilla tuntuu että jää auton alle viiden minuutin välein. Yllättävän hyvä tämmönen perustäyte, en edes juuri pidä tomaatista kovinkaan paljon mutta kai klassikot on syystä klassikkoja. Pekonin paistoin ensimmäistä kertaa uunissa, vähän liikaa kuivui mutta hyvä tapa ja ainakin helpompi kun sählätä pannun kanssa.


punajuurileipä 
270 g vehnäjauhoja
150 g vettä
100 g keitettyä punajuurta
25 g voita
20 g ruisjauhoja
15 g hunajaa
10 g hiivaa
5 g suolaa


Ensin pieni punajuuret pikkukuutioksi. Peruskauraa. Punnaa kaikki aineet koneen pataan ja vaivaa riittävästi. Anna taikinan levätä puolisen tuntia. Muotoile taikinasta pötkö ja anna nousta vuuassa. Paista 225 asteissa uunissa. Älä unohda leipää nousemaan liikaa tai uuniin niikun mä tein.

ompa punasta!


kasvatin kanssa naatin mun viinilasiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti