tiistai 9. joulukuuta 2014

joululeipää ja ryynimakkaraa

sisutusblogihommat alkaa sujuu


Juolu on hyvä syy kirjottaa ja kilpailut. Ja silti on helppo unohtaa kun on muuta homma, pitää valmistua leivontakoulusta (taas) ja pitää pitää tupareita ja koristella pinseteillä voileipäkakkuja. Riittävästi aikaa ja ohjeet unohtuu vaikka kuvia pursuaa kamerasta. Tämän hasselpähkinäviikunaleivän tein Helsingin myllyn joululeipäkilpailuun jonka deadlinet suhahti ohi päästäen hassun äänen kai jo kaksi viikkoa sitte. Kuvat oli dediksen aikaan mutta minä kaupungilla ja ilta ja yö. Leipä on yksinkertainen ja hyvä, löysähkö taikina pienellä joululisällä aiempana päivänä jääkaappiin. Seuraavana päivänä otetaan  taikinasta sivuun pieni noin 100 gramman pala kuorta varten ja loppu lopputaikinaan vaivataan mukaan pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä. Pähkinät sisältävä osa pakataan palloksi kuoren sisään ja nostellaan ja paistellaan ihan normaalisti.
 
tähänhän siis viilsin päällä joulukuusen


sais olla jopa enemmän fylliä, viikunaa, hasselpähkinää ja pari karpaloa


osa leivästä päätyi lätistysleiviksi.. tietty hernemuhjun, rynareiden ja blantaaniranskisten kanssa


pähkinän punnas on välillä tarkkaa puuhaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti