lauantai 31. toukokuuta 2014

se pakollinen perjantaiparsa

 
ei siitä nyt ihan niin juhlava tullut kun oli tarkoitus


Tämä on siis juttu Philadelphia kilpailuun ja juttu täyttämään sielussani olevaa kohtaa jota voi täyttää vaan levittämällä voileipäkakun pintaa sileäksi paletilla. Inhosin lähinnä koulussa kakkujen tekoa, tylsää nysväämistä josta puuttui tekemisen meininki, opettaja oli maailman mahtavin mutta silti. Tahdon pinnottaa 50 sachenkakkua kerralla! Täyttää 150 prinsessakakkua kerralla! ja vetää päälle marsipaanit. Miljoonan mackaronin pursotus ja valaa tuhannet konvehdit kuoret! Jos ohjeeseen ei mene edes 7 kiloa kananmunaa nii se on päiväkotihommia, ja erottella ne sacheria varten. Seilata seitsemällä merellä ja matkata maailman ääriin, maailmoihin maailmoiden takana. Tehdä niin monta marsipaaniruusia että sormi lähtee irti! Ja kaiken kauniisti aikataulutettuna kahdessakymmenessä minuutissa.

pohjalle vuokaleipä
esitaikina
50 g vehnäjauhoja
30 g vettä
pikku ripaus hiivaa

Sekoita aineet yhteen ja anna käydä yön yli kylmässä.

taikina
250 g vehnäjauhoja
170 g vettä
25 g vehnäleseitä
20 g voita
15 g sokeria
6 g hiivaa
5 g suolaa

Vaivaa kaikkia aineita koneella 10-15 minutttia kunnes taikinasssa on hyvä sitko. Anan taikinan levätä puolisen tuntia ja rulla pötköksi. Nosta taikinaa leipävuuassa  45 minuuttia ja paista.

1. parsankepit täytteeseen 2. hatut kakun päälle 3. pari hattua myös täytteeseen 4. kannoista liemi


täytteeseen
80 g parsanvarsia (1.)
parin parsan päät (3.)
50 g hapankermaa
30 g philadelphia ruohosipulituorejuustoa
suolaa, pippuria
sitruunamehua

Kiehauta varret ja pari päätä suolatussa vedessä, nouki päät erikseen, säästä keitto vesi ja vedä varret muusiksi sauvasekottimella. Lisää hapankerma, juusto ja maisteet parsapyreeseen ja surruta sauvasekottimella vaahtomaiseksi, lisää sitruuna mehua ja suolaa jos on syytä. Pilko parsan päät ihan pieneksi ja sekota vaahtoon, laita täyte odottamaan jääkaappiin.

kostute eli parsamaito
aikaisempi parsojen keitinvesi
niitä ällöjä kuivakkaita varsia jotka menee roskiin
maitojauhetta

Muskaa parsan varret hajalle ja keitä niitä ylijääneessä keitin vedessä tovi. Siivilöi rääppeet pois ja sekota veteen sopivasti maitojauhetta. Anna jäähtyä.

Koristeparsat kakun päälle
Leikkaa parsan hyviä päitä puoliksi pyöritteleöljyssä ja ripauksessa suolaa ja paista hyväksi uunissa.

Kakun päälle ja reunoille sitruunamehulla ja hapankermalla ohennettua Philadelphia ruohosipuli tuorejuustoa.

kyllä, tein itselleni miniatyyrivoileipäkakun eikä siihen mennyt kuin kaksi päivää


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti