tarjoiluehdotus
Aina ei tartte ees yrittää jos ei tahdo, varmaksi huomattu lihiksenkuori vain toimii ja sisälle menee hyvin hippipuppu ja muut heinät. Lihiksen voi tietty myös täyttää klassisemmilla lihaisilla iloilla. Mukaan pakataan Hesarin Piri-Alepasta Eldorado-bisseä ja suunnataan Lintsin kalliolle. Täältä näkee kauas, junat menee ohi ja tuulee.
lihispulla
250 g vehnäjauhoja
155 g vettä
20 g voita
10 g sokeria
10 g hiivaa
5 g suolaa
täytteeseen
2/3 ryöpättyä ja kivaksi puritettua nokkosta
1/3 keitettyä ohraa
1/3 sinihomejuustoa
öljyä, pippuria, suolaa
Vaivaaa aineista hyvä taikina ja anna sen levätä puolisen tuntia. Sekoita täytteen aineet yhteen. Jaa taikina neöljään osaan, pyöritä niistä palloja ja anna levätä 10 minuttia, littaa pallot ja täytä. Nosta puoli tuntia ja paista 225 uunissa, piiraat voi myö voidella sokerivedellä ennen paistoa.
anna anna! en en!
täytössä
miks sokerivedellä?
VastaaPoistaKuulostaa ihanalta retkeltä!
Se vesi antaa kivan pinnan, ri vaan kovin sokerisella koska tämmönen on suolanen.. Tossa vedessä oli myös vähän sinappia, se on hyvä
PoistaTehtiin hiukan soveltaen ja maukkaita tuli. Kiitos!
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaMä just kattelin kasvimaan vuohenputkia ja nokkosia "sillä silmällä" viikonloppuna. :) Mul oli mämmitaikinan "siemen" jääkaapissa, pitäisköhän tehdä jotain tämmösiä.
VastaaPoista