perjantai 25. huhtikuuta 2014

nokkonen, olet sankarini

tarjoiluehdotus


Aina ei tartte ees yrittää jos ei tahdo, varmaksi huomattu lihiksenkuori vain toimii ja sisälle menee hyvin hippipuppu ja muut heinät. Lihiksen voi tietty myös täyttää klassisemmilla lihaisilla iloilla. Mukaan pakataan Hesarin Piri-Alepasta Eldorado-bisseä ja suunnataan Lintsin kalliolle. Täältä näkee kauas, junat menee ohi ja tuulee.


lihispulla
250 g vehnäjauhoja
155 g vettä
20 g voita
10 g sokeria
10 g hiivaa
5 g suolaa

täytteeseen
2/3 ryöpättyä ja kivaksi puritettua nokkosta
1/3 keitettyä ohraa
1/3 sinihomejuustoa
öljyä, pippuria, suolaa


Vaivaaa aineista hyvä taikina ja anna sen levätä puolisen tuntia. Sekoita täytteen aineet yhteen. Jaa taikina neöljään osaan, pyöritä niistä palloja ja anna levätä 10 minuttia, littaa pallot ja täytä. Nosta puoli tuntia ja paista 225 uunissa, piiraat voi myö voidella sokerivedellä ennen paistoa.

 anna anna! en en! 


 
täytössä

5 kommenttia:

  1. miks sokerivedellä?

    Kuulostaa ihanalta retkeltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se vesi antaa kivan pinnan, ri vaan kovin sokerisella koska tämmönen on suolanen.. Tossa vedessä oli myös vähän sinappia, se on hyvä

      Poista
  2. Tehtiin hiukan soveltaen ja maukkaita tuli. Kiitos!

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Mä just kattelin kasvimaan vuohenputkia ja nokkosia "sillä silmällä" viikonloppuna. :) Mul oli mämmitaikinan "siemen" jääkaapissa, pitäisköhän tehdä jotain tämmösiä.

    VastaaPoista