keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

aamupalaksi possua ja juuriselleriä

possu


Tänään alkoi Gastro-messut ja ensimmäisenä päivän pidettiin Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija semifinaalit joihin pääsin syömään. Kokkina meidän pöydällä oli Groteskin Heikki Linkola ja tarjoilijana Emon Toni Yksjärvi. Tarjoilu meni oikeen malliikkaasti, opittiin viineistä, New Yorkin takseista ja kuinka niitä säilytetään viinitilalla. Alkuruuaksi Toni Yksjärvi teki katkarapucocktailin jota en ole ikinä syönyt ravitolassa enkä varsinkaan pöydässä valmistettuna, alkupala oli kyllä hyvä mutta tosiaan maistui jo lähes syötävältä museolta. Pääruakana oli possua rullattuna juuriselleriin ja juuriselleriä ainakin viidellä tapaa niiku tämmösissä kuuluukin ja omppukuutiota.

Onnea kilpailuun meidän pöydän tarjoilijalle! Ja oli se possukin oikeen mahtava, näiden tyyppien tekemänä söisi mielellään illalista.

nyt niitä katkarapusia!


siinä se klasari on


3055 viini oli valittu possulle mutta silti suositeltiin maistelemaan alkaarin valkkaria possun kanssa, toimi!


kahville sai valita avecci-kärrystä brenkkua


kahville oli myös Suklaatäplän suolakaramelli ja raparperikohvehdi



2 kommenttia:

  1. Oli oikein mukava illalla kuulla, että pöydän tarjoilija ja kokki pääsivät molemmat finaaliin! Nyt vaan jännittämään finaalia :) Harmillisesti ei kuitenkaan pöydästä käsin.

    VastaaPoista
  2. ihan mahtavaaoli nähdä - eipä se seurakaan kyllä siitä illallisaamiaisextravaganzasta huonompaa tehnyt ;-)

    VastaaPoista