sunnuntai 13. lokakuuta 2013

sunnuntaina leipää

reikiä!


Ihan oikeaa leipää pitkästä aikaa, ihan nolottaa kun tulee tehnytä vaan vuokajuttuja tai piirakkaa. Ei vuokajutuissa mitään pahaa ole ja yhtä oikeaa leipää ne on kun tämmönen pallurakin mutta vähän tylsiä. Seuraavaksi varmaan vuokajuttuja taas. Leipä on tehty Helsingin myllyn Hurjan viljaisella sämpyläjauholla joka kyllä sisältää jokaista ihmiskunnan tuntemaa viljaa mutta jotenkin tosi vähän, toisaalta sen takia tästä varmaankin tuli tosi hyvän tuntunen taikina eikä terveyssahanpurua. Mutta miksi tässä jauhomixissä on sokeria ja rasvaa?


sämpyläleipä
250 g sämpyläjauhoja
180 g vettä
5 g suolaa
3 g hiivaa

Vaivaa kaikkia aineita yhteen 10-15 minuttia. Anna taikinan levätä öljytyssä astiassa kolmisen tuntia, littaa taikina pari kertaa levonaikana. Leivo taikinasta pyöreä leipä ja nosta nosta noin 45 minuuttia. Viillä ja paista kuumassa uunissa.

vähän voisi jauhottaa hennommin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti