avaruusmatkaa varten pakatut vadelmat
Tänään, noin suurinpiirtein, on Blogin 5vee synttärit. Synttäreitä pitää tietenkin juhlistaa juhlaruuin, kävin sienestämässä juhlaa varten, ainoa sieni jonka löysin oli oravalla ja se rotta piti rumaa ääntä kun yritin ottaa sen siltä pois. Vaikka jäimme sienettä löysin Laajasalon fillari/sieniretkellä lillukoita ja vadelmia piirakkaan ja palsternakkaa ja bataattia ostarilta. Piirakassa on täytteenä lillukanmehulla ja sitruunahapolla hapatettua ja vaahdotettua kermaa ja vadelmia aikakapseleissa, pohjalle piti mennä vadelmahilloa mutta Lidlin hillo näyttää homehtuvan neljässä vuodessa. Piirakan kanssa oli kyllä ongelmia. Leipää pitää olla ja tietty sillä jotain kivaa, Vihreä pöytä kirjasta sain idean tehdä palsternakkavoita, se maustuu joululta, maalta ja toffeelta. Kirjassa sanotaan myös ettei palsternakan kuoria kannata heittää pois vaan friteerata tai kuivata uunissa lastuksi. Kuivasin kuoret ja vedin jauhoksi suolan kanssa, suolaa ripottelin bataattisalaatille.
juhlapiirakka
kissanmanrjoissa on jokaisessa iso kivi
Palsternakkavoita leivälle
palsternakka
paljon voita
etikkaa
suolaa
jokunen maahumalan lehti
(kermaa jos tahna on liian paksua)
Kuori ja pilko palsternakka pieneksi ja keittele valmiiksi. Ruskista (kunnolla!) voi pannulla ja paistele ja muussaile palsternakkapaloja siinä. Lisää mössöön etikkaa ja surauta sauvasekottimella tasaiseksi, mausta ja jos tahna on liian paksua ohenna sitä vaikka pikkulirauksella kermaa, sekoita mukaan ihan pieneksi pienityt maahumalan lehdet.
"perunasalaatti" ja tofua
känttyä ja palsternakkavoita
Ilokin yritti palkinnoille
Onnea yhdelle lemppariblogeistani! Ja on teillä ollut herkut!
VastaaPoista