tiistai 26. maaliskuuta 2013

pupuseni!

se on siis pajun oksa


Vapaapäivä lähtee näin puuhastellen vähän käsistä. Aluksi piti tehdä pääsisäisleipä ja ehkä täyttää se mennä katsomaan miten paikat sulaa ulkona. Ja sitte menin syömään Appelsiinin(appelsiinit oli kuoriraastetta varten, ostin Camparia ettei itse appelsiini mene hukkaan), hyviä kuoria ei tietty voi heittää pois niin kandeerasin ne ja siitä keittelynesteetsä tein marmelaadia. Sitte paistelin sieniä evääseen ja keitin sienien kepeistä liemen, eväs tarvitsee ehdotomasti majoneesia niin kikkailin sitte sieniliemestä majoneesin. Nyt täälä on kuuma ja pitäisi tehä kakkukin.


pääsiäisleipä
juuri
40 g 100% juurta
50 g vehnäjauhoja
15-20 g vettä

Sekoita aineet yhteen ja anan muhia yönyli lämpimässä, taikinatsa tulee hyvin kova.

tarjoiluehdotus yksi; litistysleipä


tarjoiluehdotus kaksi; marmelaatilla kiitti


liotus
100 g lämmintä vettä
40 g ruisjauhoja
25 g  siirappia
10 g ruisrouhetta
2 g mämmimaltaita
1 g hiivaa
+juuri

Sekoita kaikki aineet yhteen ja anna muhia puolisen tuntia.

 jonnekin tänne olis tarkoitus päästä


taikina
180 g vehnäjauhoja
50 g vettä
5 g suolaa
2 g hiivaa
2 g fenkolia ja anista jauheena, laitoin myös historiallista pomeranssijauhetta kun sitä nyt on jostain vanhoista ajoista jäljellä

puolikaan appelsiinin kuori raasteena
rusinoita

Lisää loput aineet paitsi rusinat ja kuori liotukseen, vaivaa kunnolla noin 10 minuuttia. Taikina on aika kova ja tahmainen. Lisää mukaan kuori ja kun se on sekaisia niin rusinat. Anna levätä tunti. Pyörittele leiväksi anna noista noin tunti ja paista 225 asteisessa uunissa.

kuoria ja marmelaatia


täälä on myös pääsiäistipu


enemmän rusinaa


3 kommenttia:

  1. Hjyvält näyttää. Mistä olet muuten hankkinut tuon leipälapion mikäli se sellainen on tuossa taustalla.

    http://snapshotmotions.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. se tuli paistokiven mukana, en kyllä muista mistä ostin, Chez Mariukselta kai. Noita lapiota taitaa olla kyllä kaikissa keittiöroina kaupoissa nykyään.

    VastaaPoista