torstai 29. marraskuuta 2012

lunta, pasteijoita ja mystinen ulottuvuus

edessä kaali, takana körni


Lunta tulee, maalaan taulun ja teen pasteijoita.
Perusjuntti jauhelihapasteijoita ja herkku kaalipasteijoita. Kummatkin on hyviä mutta eri mittanauhalla.
Lähdin matkalle, aluksi oli kivaa, lumi pehmentää äänet ja on nättiä.
Ulkona ei ole juuri ketään, joku huristelee ohi läskimopolla ja pikku nappula raahaa lumessa perässään itsensä kokosta lätkäkassia.
Vantaanjoki on aina kiva, vielä kivempi nyt.
Lunta tulee, on kylmä ja alko kiukuttaa, bussilippussa ei ollut rahaa kun lopulta päätin tulla bussilla kotiin.
Ja kävelin lisää.

kuinka kaulataan ja tehdään voiteikina kolme kerta kolme


laihis pikavoitaikina
220 g jauhoa
100 g voita
10 g sokruu
4 g suolaa
4 g nostopulveria
100 g piimää

Skoita kaikki aineet paitsi piimä yhteen muruksi ja sekoita piimä mukaan. Anna taikinan levätä jääkaapissa tunti ja kaulaa se kolme kertaa kolmelle kerrokselle noin yhden sentin paksuuteen. Anna levätä ainakin pari tuntia jääkaapissa. Kaulaa kolme millin paksuseksi auki, täytä ja askartele miten tahdot.

körnifeikkilihatäyte
quorn murua
keitettyä ohraa
keitettyä munaa
klassisia mummomausteita
voitelumunan keltuainen

Arvaa?

edessä kaali ja takana körni


Malmin uimarannan silta


kaalitäyte on jo näin apinaisen herkullista


kaalitäyte
4 osaa kaalia
1 osa sipulia
siirappia
öljyä
valkosipulia
chiliä
vettä
suolaa, pipuppuria, sinapinsiemeniä
etikkaa
keitettyä riisiä, ohraa tai jotain tai ei mitään.

Paistele liuruiksi leikattua sipulia ja kaalia öljyssä pienen siirappi töräyksen kanssa joknu aikaa, lisää valkosipulia ja chiliä. Kun kaikki alkaa olemaan läpikuultavaa ja rusehtavaa lisää vähän vettä ja keittele vesi pois, kaalien ei pitäisi olla ihan muhjua vaan purtavaa. Mausta, lisää ihan vähän ohraa ja kunnolla etikkaa.

aina yhtä hauskaa miten landea Helsinki onkaan kun ottaa kuvan oikeasta suunnasta


jo odotamme hihkuen retkeä!


"oikeastaan tosta polun kautta!"


2 kommenttia:

  1. Katopas vaan, mäkin käytin just toissapäivänä quornfärssit. Lasagnetteen. Näytti aivan jauhelihalta, mutta vaikka ruuassa muuten oli makuja ja rohkeat chilit, rouhe oli jotenkin vetisen mautonta?! Ei kiva.

    VastaaPoista
  2. joo se oli niistä körneistä kyllä turhin.. mutta ihan hyvin se tonne pasteijaan meni, tai ainakana sitä ei maista :)

    VastaaPoista