perjantai 3. elokuuta 2012

leipä

juustonen savikkapuuro, happamia sieniä sinapissa ja känttyy, joku todella rakastaa mua


Blogi on nykyään kuulemma pelkkää sekoilua jossa käydään vaan retkillä ja harrastetaan kaoottista toimintaa. Nyt palaan juurille ilman retkiä tai suurempaa sekoilua yhden leivän verran. Hippipuput vahingossa ryömivät myös tähän postaukseen, savikkaohrapuuroa(orzotto os tahtoo spendailla) ja pihasainiovoita.

tähän tuli tätä väriäkin


maalaisleipä
esitaikina
80 g hiivaleipäjauhoja
50 g vettä
1 g hiivaa

Sekoita aineet yhteen ja laita taikina jääkaappiin suljetussa purkissa.


taikina

160 g hiivaleipäjauhoja
160 g vettä
15 g vehnärouhetta
7 g hunajaa
5 g suolaa
3 g hiivaa

Anna rouheen liota jokun aikaa vedessä, lisää loput aineet ja vaivaa noin kymmenen minuuttia. Taikinan kuuluu olla aika löysä, mulla taisi olla vähän liian kova. Anna taikinan levätä öljytyssä astiassa kolme tuntia. Rullaa leiväksi ja nosta puolisen tuntia, paista mustaksi.

sauniovoi sulaa lämpimään leipään, niinkuin minä

klassiset marsuviillot


ohra, sienet ja käntty on kaikki niin landee ruokaa että sen kanssa sopii hyvin nyky countryn helmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti