maanantai 13. elokuuta 2012

Helsingin kattojen yllä eli rapujuhlat ilman rapuja ja paahtoleipää

enää puuttuu rapu ja majoneesi


Piti kirjottaa rapujuhlista ja huonon paahtoleivän ja kalliiden rapujen yhdistämisestä mutta en mä jaksa. Syksytulo on kurjaa aikaa, pojat on seipäässä kun yllätysvieraat Vladin hovissa.
Ja tämä saattaa olla vika leipä nyt vähään aikaan kun taikinakone muuttaa vihreämmille vaivausmaille. On jo ikävä.


tillileipä
240 g vehnäjauhoja
180 g vettä
15 g ruisjauhoja
5 g suolaa
3 g hiivaa
tilliä sopivasti

Vaivaa kaikkia aineita paitsi tilliä koneella noin kymmenen minuttia ja sekoita kourallnen tilliä mukaan. Anna taikinan levätä öljytyssä astiassa kolmisen tuntia ja littaa taikina ensimmäisen tunnin jälkeen. Muotoile leiväksi ja nosta noin 45 minuuttia.

leipä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti