keskiviikko 22. elokuuta 2012
hakattua tattia, briossia ja katkaraputervehdys
Tällä kertaa kuukauden ruokahaasteen järjesti Kulinaarimuruja ja aiheena sieni. Vähän tylsästi helpoimman kautta keksin tehdä tattibriossin, pekonibriossi oli mahtava niin miksei tämä? Hienoa tässä on että tatin metsästin ihan ite. Ja kyllä, yhden mutanttitatin jossa oli kolme, enempää en löytänyt.
tattibriossi
Tässä on tämmönen hieno järjestyssysteemi koska tahdoin saada mahdollisimman hyvän sitkon ja taikinan käsin vaivaamalla. Pienellä kikkailulla käsinkin saa jotain sentään aikaan mutta jäi nämä vähän pullaseksi muhjuksi.
1.
260 g jauhoja
150 g vettä/maitoa
yksi pieni tatti
Leikkaa sieni pieniksi paloiksi ja paista hyväksi pannulla, anna jäähtyä. Sekoita jauhot ja vesi yhteen ja anna levätä puolisen tuntia.
2.
keltuainen valkkari voiteluun
15 g hiivaa
15 g sokeria
Lisää aineet taikinaan ja vaivaa taikinaa raivolla kymmenen minuttia tai kunnes se alkaa olemaan tasaista.
3.
6 g suolaa
Lisää suola ja vaivaa, taikinan pitäis lähes heti muuttua paremmaksi.
4.
45 g voita paloina
Lisää voi parissa osassa taikinaan, vaivaa kunnes voi on tasaisesti taikinassa. Anna taikinan levätä viileässä puolisen tuntia. Muotoile briosseksi tai vuokaan yhdeksi leiväksi, anna nousta noin 45 minuuttia. Voitele valkuiselal ja koristele seesaminsiemenillä. Paista 200 asteisessa uunissa mutta jos jotkut kohdat tummuu selvästi enemmän niin laske lämpöä(jonka pitäisi kyllä on selviö mutta briossit on tässä hankalia).
Kerrankin niin selkeä ohje että pitäis pystyä. Kokeilen!
VastaaPoistamerituuli, sitä sientä kannattaa sitte laittaa paljon.. niin että tuntuu vaivatessa että sitä olisi ihan liikaa, leivän täytteet tekee saman kun pinaatti, ne vaan jotekin häviää
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistahei vielä...miten muotoillaan briosseiksi? sulla on ollut ne jossain vuoissa?
VastaaPoistajoo jos niistä ihan tommosia tahtoo niin pitää olla briossi vuoka, sen pampulan voi tehdä siihen ihan vaan laittamalla päälle pinen palleron taikinaa tai näin, jos kuvasta tajuaa mitään :)
VastaaPoistatietty ne toimii myös pelkkinä palleroina.
Kuva on oikein hyvä! Eli tehdään pallosta barbapapa, joka jalostetaan edelleen tutiksi, joka tukehdutetaan itseensä. Selvä pyy!
VastaaPoistahyviä on! Laitoin 1½ dl paistettuja tatteja eikä silti enempi olis huono.
VastaaPoista