se oli oikeesti ihan noin hyvää kun kuvassa näyttää
Samat jauhosavikkahommat jatkuu, varmaan tästä siihen tulevaisuuteen kun niitä ei enää puskassa ole, nyt on, varsinkin tuolla Kulosaaressa.
pastaijataikina emmerjauhoista
60 g emmarjauhoa.. tai tavallista
70 g vettä
50 g voita
3 g suolaa
2 g sokeria
munaa ja siementä pintaan
Sekoita aineet yhteen mahdollisimman vähän vaivaamisella. Laita taikina lepäämään jääkaappiin tunniksi. Taikinan voi kaulata ja viikata kuin voitaikinan jos tahtoo(mutta mä en jaksa kirjottaa taas sitä ohjetta tähän niin jätetään se vaikka pois, vanhoissa voitakinaohjeissa on viikkausohjeet, kaavalla 3x3). Kaulaa taikina noin 3 milliseksi levyksi, laita keskelle täyte, rullaa se ja leikkaa sipiviksi pasteijoiksi. Pasteijoihin voi viiltää päälle pari viiltoa terävälllä veitsellä. Voitele pasteija ja rokistele siemenillä. Paista 225 asteisessa uunissa valmiiksi. Anna pasteijoiden jäähtyä ennen syömistä, kuumana kuori vaikuttaa helposti vähän raa'alta eikä ole niin rapea.
pojat
täyte
riisiä
jauhosavikanlehtiä ja tötsiä mutta mikä vaan vihreä toimii, pinaatista purjoon
kevätsipulia
vähän juustoa, pistin pikkasen jotain bulkki raastetta ja vähän enemmän parmanjuustoa
sinappia, chiliä, ruohosipulia, pippuria ja suolaa sopivissa määrin
Keitä riisi. Paistele rehuja pannulla ja knu ne on lötkistyneet ja herkullisia lisää mukaan liraus vettä ja mausteet, keitä vähän kasaan. Sekoita vähän viilenneisiin kasveihin riisi ja juustot.
Päivät muuten menee harrastaen lähiseutumatkailua, välilä mukana on pasteijoita välillä mansikoita ja joskus jopa koiria.
käytiin myös Myllypuron mystisellä metrosillalla numero seitsemän, sillalla joka ei vie miestään minnekään
Näiden täytyy olla parhaan näköset pasteijat ikinä. Kuoritaikina näyttää tosi jämäkältä ja pysyy muodossaan. Ja miksi ihmeessä minä olen aina nypistellyt pasteijan päät yhteen, näyttää paljon kivemmalta kun ne on jätetty auki (ja harvoin pasteijatäyte kai on mitenkään juoksevaa).
VastaaPoistakiitos :)
VastaaPoistamusta on hyvä että täytteet vähän näkyy, se on kuitenkin yleensä se pasteijan varsinainen juttu.