maanantai 9. tammikuuta 2012

yllättäviä käänteitä ja kohtaamisia

bageleista saa jostain syystä aina hyviä kuvia


Tämä ohje tuli vähän samalla tavalla ne kuuluisat uudet vaatteet, tai keitto joka onkin lopulta kasvispalleroita. Aluksi tein vaan jokun leivän johon tahdoin tunkea ylijäämä juurta, sitte päätin lisätä valkosipulia ja kun huomasin että taikina olikin tosi kova niin päätin tehdä koko hommasta bagelin.

Ja ihan oikeasti mun piti aluksi tehdä Maggie Glezerin Artisan Baking kirjasta bialy..

siellähän sinä!


valkosipulibaagelit
260 g vehnäjauhoja
140 g vettä
50 g 100% vehnäjuurta eli juurta jossa on saman verran vettä ja jauhoa
6 g hiivaa
5 g suolaa
(2 g gluteenia)

valkosipulin kynsi raastettuna
keittoon vettä jossa on hunajaa tai vaaleaa siirappia

Vaivaa kaikista aineista jööti taikina, kun taikinassa on hyvä sitko lisää raastettu valkosipuli ja yritä vaivata mahdollisimman vähän. Valkosipulille ei ole tässä mitään tarkkaa määrää mutta sen kanssa kannattaa olla silti varovainen eikä laittaa taikinaan mitään älytöntä määrää koska valkosipuli löystää taikinaa ja jos oikeen huonosti käy lopputulos on tahmeaa limaa. Gluteeni lisä on ohjeessa auttamassa ettei näin kävisi. Jaa taikina neljään osaan joista askartele pötköjä ja niistä tietty rinkelit. Anna rinkelien nousta jauhotetulla liinalla tunti tai yön yli jääkaapissa. Keitä rinkeleitä vedessä pari minuuttia kunnes ne nousevat pintaan ja paista.

salaattia, savujuustoa ja smetanaa



eiköhän tanssita niiku ois 2002 taas!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti