torstai 12. tammikuuta 2012
maissileipä
Jossain vaiheessa vois tehdä muutakin kun vääntää vaan känttyjä. Kasvattaa vaikka tukkaa, kattoa uusin jakso My little pony friendship is magiciä, korjata fillari, leikkiä roboteillä, tehdä vihdoin se käyntikortti, käydä siinä toka vikassa sushimestassa, käydä kattomassa keskuspuiston ohjussiiloa, päivittää nettisivu ekaa kertaa kolmeen vuoteen, käydä joskus ulkona, tai ulkona edes tästä huoneesta, käydä rokkikeikalla, piirtää ja maalata jotain tosi siistiä, ostaa lisää samallaisia kauluspaitoja joita on jo tosi monta, käydä kattomassa vettä, lukea, kattoa mitä kaikkea kaapista löytyy, tehä pitkästä aikaa oikea kokonainen biisi(niiku tuolla alhaalla), ja soittaa se livenä, ostaa se runokirja ja kaikkea muuta.. Tehdä vaikka kakun, sekin olisi vaihtelua.
Mutta silti tein maissileipää. Maissi ei sinänsä maistu mutta antaa ihastuttavan kermaisen fiiliksen.
maissileipä hitaimman kautta
200 g vehnäjauhoja
120 g vettä
100 g 100% juurta
30 g hienoa maissijauhoa
5 g siirappia
5 g suolaa
1 g hiivaa
Vaivaa kaikkia aineita koneella noin kymmnen minuuttia kunnes taikinassa on hyvä sitko. Anna taikinan levätä öljytyssä astiassa pari tuntia, venyttele ja taittele taikina levon aikana pari kertaa. Riivaa taikinasta pallo ja laita se nousemaan koriin puoleksi tunniksi ja ja sen jälkeen yön yli jääkaappiin(kori siis muovipussiin ettei käntty kuivahda). Seuraavana päivä anna leivän nousta vielä noin tunti huoneen lämmössä, viillä se nätisti ja paista.
Tee joskus gluteeniton leipä!
VastaaPoistaoon mä joskus ajatellut mutta ekana tulee vaan mieleen että laittasin paljon gluteenia johonkin maissitaikinaan että se pysyis kasassa.. ja sitte huomaan että hommahan kusee
VastaaPoistaen siis osaa
Juu, lue! Vaikkapa uuskumma romaani Toiset, kirjoittanut China Mieville.
VastaaPoistaolen juuri (!) alkanut miettimään juurella leivottuja leipiä ja olen vielä ihan juurinoviisi... mikä on "100% juuri" jota tarvitaan maissileipään? miten se eroaa muusta juuresta?
VastaaPoistaSe meinaa 100% neste juurta eli vettä ja jauhoa on saman verran, aiemmassa ohjeessa oli kai ohje. Amerikkalaisissa ohjeissa tykätään siitä mutta ranska jutuissa yleensä on kovempi. Löusemmällä juurella tulee ainakin periaatteessa happamampi, siihen taisi tulla enemmän etikkahappoa. Kovempi on musta kanssa helpompi kasvattaa ja hoitaa, se on kiltimpi monella tavalla :)
VastaaPoistaSe meinaa 100% neste juurta eli vettä ja jauhoa on saman verran, aiemmassa ohjeessa oli kai ohje. Amerikkalaisissa ohjeissa tykätään siitä mutta ranska jutuissa yleensä on kovempi. Löusemmällä juurella tulee ainakin periaatteessa happamampi, siihen taisi tulla enemmän etikkahappoa. Kovempi on musta kanssa helpompi kasvattaa ja hoitaa, se on kiltimpi monella tavalla :)
VastaaPoista