perjantai 27. tammikuuta 2012

kyllä me kai pystymme

rustiikipatonki


yleensä piirrän miehekkäitä asioita niiku esim. miekkoja ja pyssyjä


neliskulmioinen astia ja lepäävä poika


aleksi tapaa hiipparin


spiraaliksi rullaus ei tee pelkästään leivästä nättiä vaan parantaa tekstuuria samalla lailla kun letityskin


cheddar patonki
240 g jauhoa
175 g vesi
50 g cheddaria kuutioina (ja mun cheddar onkin red leicesteriä)
5 g oliiviöljy
5 g suola
4 g hiiva
pari rusausta pippuria jos tuntuu siltä

Vaivaa kaikkia ainaita paitsi juustoa koneella 15 minuuttia ja sekoita sekaan juusto. Öljyä suorakaiteinen vuoka ja lataa taikina sinne, anna taikinan levätä yön yli jääkaapissa(suositellaan) tai 5-6 tuntia huoneenlämmössä(ei niin jees). Ripsuta pöydälle paljohkosti jauhoa ja kumoa taikina pöydälle. Jaa taikina kahteen osaan ja nosta ne pellille. Omat leivät pyöritin vielä tollasiksi ruuveiksi. Nosta noin puolituntia ja paista.

nousukausina aika hidastuu ja valo on kirkkaampaa


lopulta käy aina näin


5 kommenttia:

  1. Hienot formut, mulla on samantyyppiset. Tuleeks tänne joku täydellinen runde-resepti joskus?

    Tekopyhää tai ei, mutta Runkku kuulostaa niin roisilta, ettei pysty torttuparkoja sellaisik kuttumaan! :)

    VastaaPoista
  2. tusla: arvaa sitte miksikä kutsutaan henkilöä joka tekee niitä? :) kyllä mun on tarkotus tehdä "niitä" tossa ensi viikolla kai

    VastaaPoista
  3. Mahtavaa, jään siis odottamaan täydellistä R-reseptiä.

    Huh, onko torttumaakarin asema leipomohiearkiassa "kova jätkä" vai "ihan nynny"?

    VastaaPoista
  4. taikina pötköttelee nyt jääkaapissa ihan vääränmallisessa astiassa mut ei se mitään :) osaatko arvioida sähköuunille sopivaa lämpötilaa ja aikaa?

    t.helmi

    VastaaPoista
  5. helmi: mä luulen että tämä on aika anteeksi antava taikina.. paista siinä 225 tai jotain.. jos siitä ei juuri tätä tule niin jotain kivaa silti :)

    VastaaPoista