torstai 10. marraskuuta 2011
ota mun piirakasta jo!
Usein on ongelmana ettei millään meinaa keksiä mitä tekee ja mielellään sellasta joka menis blogiinkin, tuntuu että olisi niin helppoa jos olisi perusruoka blogi koska sitä kuitenkin syö yleensä noin joka päivä. Tänään ongelma on toiste päin.. tahdon tehdä piirakkaa! suklaapiirakkaa mantelipohjalla, pottupohjaa kaikella, uunissa paahdetusta kurpitsasta ja juustosta täytettä ja tietty stilton piirakkaa! Eikä kaikea kehtaa samaan piirakkaa tunkea. Kaapissa on ollut jo kesästä pikku butternutkurpitsa(mikä lienee suomeksi) ja tossa joku päivä ostin punajuuria ja stiltonia(gorgonzolahan se kai olisi se normiyhdistelmä punajuuren kanssa mutta kun stiltonia oli niin pakkohan sitä oli ostaa) johonkin nerokkaaseen yritelmään. Pussi punajuuria meni kun yritin kolmella eri tavalla tehdä punajuurihilloa konvehteihin. Näin ensi alkuun teenkin sitte perunapohjalla tomaattistiltonpiiraan ja huomenna varmaan se kurpitsapiirakka.
perunapohja vähänkin isompaan vuokaan tee tuplana
80 g vehnäjauhoja
60 g vettä
50 g voita
20 g luomuperunahiutaletta
2 g sokeria
2 g suolaa
En yhtään pidä kun ohjeisiin laitetaan "luomu voi", "luomu vesi" tai vastaavia, ne ei tee mitään itse ohjeelle vaan näyttää vaan ohjeen kirjottajan luomuinnon samoin kun joku "Pirkka margariini". Tähän ohjeeseen se oli pakko laittaa koska nuo on oikeasti erilaisia.. jos sellasia jostain sattuu löytämään, taitaa olla samanlainen metsästys kun ruislitisteen kanssa.
Eli: sekoita kaikki tasaiseksi massaksi ja laita muovin alle jääkaappiin lepäämään.
täyte
munamassa
160 g maitoa
50 g tuorejuustoa
2 munaa
mausteita
suolaa
pohjalle
puolikkaita pikkutomaatteja
sinihomejuustoa
Sekoita juustoon piein tilkka maitoa pehemittämään sitä, sekoita mukaan muna loput maidot ja maisteet. Asettele tomaatit ja juuston palat piirakka pohjalle ja kaada päälle munamassa. Paista jossain 200 asteiseessa uunissa kunnes munamassa ei enää hylly.
Uudessa mustassa oli haaste että tehkää jotain kokeilevaa juureksista ja ekan viikon juuri oli punajuuri. Minähän en osaa tehdä mitään muuta kun leipää ja suklaata ja punajuurileipä on aikalailla yhtä kekseliästä kun laittaa sinappia makkaralle niin tein punajuurihunajatryffelin. Mitenkään virallisesti en tuohon osallistunut, mailin lähettäminen tai muiden haastaminen on aivan liian monimutkasta. Seuraavaksi lanttuhaasteeseen sitte lanttutryffeli?
Tuosta voisin ottaakin ja noita tryffeleitä sitten jälkkäriksi...
VastaaPoistaTuosta voisin ottaakin ja noita tryffeleitä sitten jälkkäriksi...
VastaaPoistaoikeen kaksi kertaa? :)
VastaaPoistanyt pitää kehasta itteäni.. tuo pohja on ihan sairaan hyvä, hippu lisää sokeria ja se ois aika täydellinen
Ohoh, onpas hauskoja juttuja ja mielenkiintoisia ohjeita. Ja mieletön, rento kirjoitustyyli. Tykkään! =)
VastaaPoistaAivan oiva blogi, sun kuvatekstit todella koskettaa. Brother from another mother! Avaruusolennot hyökkää, indeed. T. anonyymein lukijasi
VastaaPoista