perjantai 7. lokakuuta 2011
johonkin tästä on mentävä!
Hulluilta päiviltä pähkinöitä ja Käpylän kaupasta vuohista tehtyä sinihomejuustoa. Sinihomejuuston ostin vähän vahingossa jo muuten kaksi viikkoa sitte Mustapekka kaupasta josta oli lähinnä tarkoitus ostaa siskolle elävä rapu kotieläimeksi (Viime vuoden rapujuhlien jälkeen meilläpäin kaikki taitaa olla samaa mieltä rapujuhlista, turhaa, parempi pitää meren elukat vaikka kotieläiminä. Hihna rapuselle kaulaan ja Vaasankadulle ulkoilulle. Tarvitsen siis kotieläimen, syksyt on raskaita.) Tällekin juustolle kävi siis sama kun aina, näin yhden hengen perheessä pienenpikin juusto kestää tosi pitkään tai ainakaan mä en jaksa vetää samaa juustoa viikkoa putkeen joka ruuassa. Lopulta (tai jopa jo lopun ohitettuaan) juustot päätyvät leipiin.
biga
70 g vehnäjauhoja
40 g vettä
1 g hiivaa
Sekoita aineet yhteen kovaksi palloksi ja anna sen käydä muovin alla seuraavaan päivään.
taikina
160 g vehnäjauhoja
160 g vettä
15 g ruisjauhoja.. mulla jotain tosi karkeita jauhoja
5 g suolaa
2 g hiivaa
40 g sinihomejuustoa
50 g saksanpähkinöitä.. tähän sopisi mittayksiköksi myös "ihan sikana" koska se on tuo määrä
Paloittele eilinen biga veteen ja lisää loput aineet paitsi juusto ja pähkinät. Sekoita taikinaa koneella 2 minuuttia ja vaivaa nopeammalla 8 minuuttia. Murusta sinihomejuusto ja laita se kovettumaan pakastimeen, pieni myös pähkinöitä vähän. Anna vaivatun taikinan levätä jauhotetulla pöydällä 15 minuuttia. Jaa taikina niin että erotat siitä yhden neljäsosan. Seikoita isompaan palaan juustot ja pähkinät. Anna kummankin paqlan levätä muovin alla tunti. Riivaa kumpikin taikina palloksi, littaa pienempi sen kokoiseksi että ison saa pakattua sen sisään. Anna leivän nousta 45 minuuttia "väärinpäin korissa".
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti