Amerikkalaisissa ruokaohjelmissa aina fiilistellään että kaikki on hyvää kun siinä on pekonia. Suklaa on hyvää kun siinä on pekonia. Kaurapuuro on hyvää kun siinä on pekonia. Pekoni on hyvää kun siinä on pekonia. Mutta ihan oikeesti kaikki on vielä parempaa kun siinä on cheddaria.
pekonicheddarleipä
250 g vehnäjauhoja
175 g vettä
Sekoita vesi ja jauhot, anna muhia puolisen tuntia. Omassa leivässä osa jauhoista oli Sunnuntain sämpylämixiä kun jauhot loppu.
Käytetään siis oikeaa cheddaria, ei sitä ikkunatiivistettä joka on maustettu margariinilla ja tulee valmiina paloina. SE on helvetin pahaa eikä muistuta cheddaria kun nimeltään.
5 g suolaa
3 g hiivaa
3-4 siivua pekonia
40 g cheddaria
pari rusausta pippuria
Lisää taikinaan hiiva. Sekoita taikinaa koneella 3 minuuttia, vaivaa nopeammalla 4, lisää suola ja vaivaa minuuttia. Lisää taikinaan pieneksi pilkottu juustoa ja paistettuja ja pienitty pekoni. Anna taikinana levätä öljytyssä astiassa noin kaksi tuntia, taikinan voi litata levon aikana pari kertaa. Nosta tunti ja paista.
Onpa ihana!
VastaaPoistavoi kiitoksia paljon :)
VastaaPoistamikä/millainen on rusainen pippuri :)?
VastaaPoistaLeipä näyttää ja kuulostaa ihan juukelin hyvältä!
Kannas on! En olisi kyllä ymmärtänyt kurkkua avaruustaloksi. Musta se on enkeli jonka sädekehä on hiukan valahtanut.
sen piti olla pari rusausta.. eli siis myllystä :)
VastaaPoistakaksi kertaa olen nyt kannaksessa käynyt ja pidän kyllä tosi paljon.. tollanen klassikkotyyli toimii muhun niin hyvin. ekalla kerralla ei kyllä ollut avaruustaloa eikä edes enkeliä salaatissa..
Ahaa - mä luulin että hait sillä jotain kämästä tai ruttaantunutta ja ajattelin et mikäköhän juttu tämä on. Rusauksen olisin jo tajunnutkin!
VastaaPoistaSe miljöökin on tosi jees! Vois ihan hyvin kuvitella vaikka Pellonpään istumaan sinne.