Ei nyt oikeen lähde tää leivän tekeminen. Kaikki asiat mitä oon tehnyt on ollut aika lässähtäneitä ja rumia kasoja. Ajattelin korjata homman patongilla.. patonkihan onnistuu aika helposti? Heléne Johanssonin Leipä-kirjan ohjeella. Ohjeessa on kyllä heti aika paljon ihme juttuja niin kuin vaikka väite että neljäsosaa ranskalaisesta patonkintaikinasta nostetaan aina vähintään 12 tuntia. Ohjeessa on myös tosi vähän jauhoa veden määrään nähden(ciabatta vähän), taikina vaivataan 20 minuuttia ja valmista patonkia nostetaan kuitenkin kaksi tuntia. Esitaikinasta tein vahingossa vähän liian ison mutta muuten seurasin kiltisti ohjetta. Patongit olivat jo ihan nousseita 15 minuutissa, kahdessa tunnissa olisin saanut lammen löysää taikinamömmöä pöydälle valumaan ympäriinsä. Viiltelyssä ja varsikin uuniin laitossa leivät lässähti ihan littaniksi vaikka noustessa ne oli vielä ihan söpöt. En viitti alkaa ohjetta syyttämään mutta välillä kirjoissa törmää ohjeisiin joista tulee niin löysiä juttuja että minkäänlainen taikinan käsittelykään ei enää onnistu. Uunikaan ei toimi oikein!
Seuraavaksi teen jonkun niin perus nössö patongin kun vaan osaan, onnistuminen olisi välillä kuitenkin ihan kivaa.
onneksi tytöt laulaa kivasti
Moi,
VastaaPoistaEihän tää kuva uljaasta mustasta satu olemaan napattu espoossa? Muistuttaa niin kovasti erästä (nyttemmin espoolaistunutta) hevosta joka joskus oli omani:)-kaisa
se on keskuspuistosta.. että ihan stadin heppa :)
VastaaPoista