keskiviikko 20. huhtikuuta 2011
ruiskaura
Tälläkin kertaa olen vastarannankiiski enkä tee täysruisleipää vaan juuri on vehnää(koska muuta ei ole) ja itse leivässä on paljohkosti kauraa. Käntty ei muutenkaan ole mikään suurin silmänilo ruisleipien saralla, kaura kai teki tosta tosi kulahtaneen näkösen. Kotitekoinen ruisleipä silti tuntuu olevan aina erittäin hyvää vaikka ruma olisikin ja tosi helppoa tehdä. Ruisleivän teko verrattuna vehnäleipään on kedolla kävelyä.. tai tikkareiden varastelua lapsilta.
kauraruisleipä
1. päivä
80 g vettä
80 g vehnäjuurta
80 g ruisjauhoja
Pistä aineet tasaisesti sekaisin ja anna muhia pöydällä yön yli. Ruisjuurta voi tietty käyttää mutta sitte seuraavan päivän ruisjauhon määrää pitää vähän lisätä. Hiiva ei ole pakollista.
2. päivä
120 g vettä
60 g ruisjauhoja
50 g kaurahiutalaita
30 g vehnäjauhoja
6 g suolaa
2 g hiivaa
Lisää eiliseen muhjuun loput aineet ja vaivaa viitisen minuuttia, anna levätä pari tuntia kunnes taikina muistuttaa moussea. Muotoile leiväksi paljon ruisjauhon kanssa ja anna nousta kunnes pinta alkaa repeilemään. Paista 230 asteisessa uunissa aika pitkään.
Onpa herkullisen näköistä leipää!!
VastaaPoistaminä lisään: onpa vekkuleita tuulihattuja! Tuulihatuthan ovat aivan ihania kun niitä vain viitsisi tehdä..mutta hyvä kun muistutit! Sopivat niin hyvin tähän aikaan vuodesta kevytmielisiin pippaloihin.
VastaaPoistanuo vekkulit tuulihatut vaan ei oikeen onnistuneet.. ton päällä olevan taikinan pitäis hajota siihen pinnalle sellaseksi muruksi kun tuulihattu nousee.. ja olla hieno :)
VastaaPoista