keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

tautileipä

vähän näkyy korkkiruuvi


Sain kamalan taudin enkä voi syödä mitään, silti tein leivän. En voinut syödä sitäkään. Tätä leipää voisi sanoa pika ciabattaksi koska sitä ei pidetä yön yli mutta ihan yhtä pikainen se siltikin on ja oikestaan aikaa menee pidempään kun leivästä pitää huolehtia saman päivän aikana enemmän. Tästä leivästä taas huomasin että teen nykyään ihan liian kovia taikinoita liian vähällä vedellä. Kovista taikinoista tehtyihin leipiin ei tule niin kivoja reikiä eikä ne ole mukavan sitkeitä.

unikko!


pika ciabatta
240 g vehnäjauhoja
180 g vettä
5 g suolaa
2 g hiivaa

Sekoita kaikkia aineita yhteen paitsi suolaa koneella 2 minuuttia, vaivaa nopeamalla 10 minuuttia, lisää suolaa lopussa. Anna taikinan levätä öljytyssä astiassa ainakin 5 tuntia. Aseta taikina jauhotetulle pöydälle ja venyttele sitä hellästi pitkulaisen neliön muotoon ja anna sen rentoutua pöydällä kymmenisen minuuttia. Venytä taikinaa vielä isommaksi ja leikkaa se kahteen osaan. Omalla taikinalle laitoin unikonsiemeniä ja rullasin leikatut pötköt korkkiruuveksi mutta se ei oikein näy kun noi on niin pieniä. Anna leipien nousta 40 minuuttia ja paista 250 asteissa uunissa.

reikä! reikä! reikä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti