Pannupizza on musta vähän sellanen Oikean pizzan pahavelipuoli mutta silti olen tässä pari kertaa testaillut sellasen tekoa. Ensimmäinen oli lähinnä ankea tavallinen pizza niin mietin mitä pannupizzasa lopulta on. Liikaa pohjaa, liikaa soosia, liikaa juustoa(no sitä ei ehkä voi olla liikaa) ja liikaa rasvaa. Pohjahan on varmaan se tärkein eli tein pohjasta pullaisemman ja pehmeämmän, lisää öljyä ja liikaa hiivaa, oikeastaan mun perus focaccia-taikina. Lopputulos oli hämmentävän lähellä sellasta Pizzahut tyyliä, ne on vain vähän rapeampia ja rasvaisempia, melkein uppopaistetun oloisia mutta siihenkin varmaan pääsee matalammalla paistolämmöllä. Kaunishan tästä ei tullut.
pannupizza
150 g vehnäjauhoja
100 g vettä
10 g öljyä
5 g hiivaa
4 g sokeria
3 g suolaa
(2 g gluteenia)
Vaivaa kaikista aineita taikina koneella 8 minuuttia. Anna taikinan levähtää vähän aikaa pöydällä ja öljyä pannu. Painele taikina pannulle, mitään reunoja ei tarvitse tehdä ne tulee myöhemmin, anna pohjan levätä pannulla puolisen tuntia. Painele reunoja vähän ylös päin jos ne on lässähtänyt ja levitä tomaatti kastike pohjalle, jätä puolisentoista senttiä reunaa kastikkeetta. Soosin päälle sitte kaikkea kivaa, itse laitoin vain mozzarellaa. Lämmitä uuni 250 asteiseksi(no tämä on vielä hakusessa) ja anna pizzan vielä nousta sen aikaa. Paista beibe.
Tosi hyvän näköistä settiä! Drool.
VastaaPoistaNyt kyllä alkoi kiinnostaa, että mitä sä teit nualle macaroneille, että sait tuon näköisiä? :)Siis oikeesti? vois itte välttää karikot...
VastaaPoistaMulla on edelleenkin ikivanha aikoinaan vuosia sitten ostettu pizzalaite,(Espanjasta aikoinaan hankin)millä tuli tehtyä pannupizzoja kun lapsi oli pieni.Ei ollut ihan mun suosikkia,mutta lapselle ja kavereille kelpasi hyvinkin.
VastaaPoistaNo ei ole ihan oikean näköinen macaron,mutta näyttää kyllä sellaiselta että maistuis hyvältä.
kun titäsinkin mikä on vikana :) no liina kuumassa ne nyt on paistettu mutta muut ongelmat. vaikak ne ehkä tossa näyttääkin aika macaronilta niin ne oli jotain ihan muuta, enemmäkin sellasen kauralastun omaisia ja toi kupu tyhjä koriste päällä
VastaaPoistanoita reseptejäkin macaroneille tuntuu olevan monenmoisia, toisis sulatellaan lämpömittarin kans sokeria ja toiset on hämmästyttävän paljon simppelimpiä. Mä tein tuallasella simppelillä ohjeella kun en uskaltanu/jaksanu ryhtyä niin monimutkaiseen ja ensikertalaiseksi niistä tuli aivan näköisiä. Postaan ne kohta.
VastaaPoistaPannupizza ei ole koskaan kuulunut suosikkeihini, mutta tätä kyllä söisin. Hyvältä näyttää! Macaronit vastaavasti näyttävät hiukan surullisilta :( Ehkä ensi kerralla sitten :DD
VastaaPoista