maanantai 6. joulukuuta 2010

pantone

näistä tuli vähän rustiikkisia


Joulu tulee niin teen joulupullaa. Nämä pullat on Reinhartin makeanpullaleiväkakun perusohjeella mistä saa vaikka mitä klassikoita sekoittamalla mukaan mausteita tai vaikka panettoneen viinassa lirutettuja kuivahedelmiä. Samasta pitäisi tulla myös Englannin hot cross bunnit, stollenit ja kulichit. Mulla näistä tuli tämmösiä pikkupatonkeja koska Pariisissa oka leipomossa oli myös vastaavia, joille en muuten tiedä mitään nimeä. Leivän teko meni kyllä ihan puihin koska ohje on leivontaprosenteissa ja ne on musta kamalan hankala mitta. Tein esitaikinan ja sitte aloin sinne sekaan mittaamaan loppuja aineita mutta sitte huomasinkin että itse ohjeeseen laitettiin 60% esitaikinasta eikä kaikkea. No vähän jauhoa perään niin hyvä tuli.

tarjoillaan voilla


joulupulla eksoottisillä hedelmillä mokaelma herra Reinhartin ohjeesta
esitaikina
220 g maitoa
100 g vehnäjauhoja
17 g hiivaa

Sekoita kaikki aineet yhteen ja anna muhia pöydällä pari tuntia.


taikinataikina
esitaikina+
320 g vehnäjauhoja
150 g kuivattuja hedelmiä, itse käytin jotain valmista Rainbow miksiä jossa oli ainakin mangoa ja banaania.
82 g /2 munaa
40 g voita
25 g sokeria
5 g suolaa

Sekoita kaikki yhteen paitsi hedelmät. Vaivaa hitaalla kolme minuuttia ja nopeammalla seitsemän, vaivaa hedelmät lopussa sekaan. Anna taikinan levätä öljytyssä astiassa tunti, muotoile pulliksi tai ohuen ohueksi patongeiksi ja nosta toinen tunti. Jaoin taikinan neljään osaan josta kahdesta tein isomman patongin jotka pistin suoraan pakkaseen. Kaksi muuta osaa jaoin vielä puoliksi ja tein niistä patongit. Voitele ja paista 200 asteisessa uunissa.

kumpulan uimalassa oli hieno postapokalyptinen fiilis


4 kommenttia:

  1. Oih, kuinka on ihanan näköisiä. Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa kyllä melkoisen maukkaalta!

    VastaaPoista
  3. ...enpä koskaan uskaltautunut yhtä korkealle Kumpulassa edes kiipeämään ! Saati, että olisin hypännyt altaaseen.
    Nyt kiipeän 2000 m my ja ylikin - en tosin vieläkään hyppäisi :-) - ylös-alas-kävely pitää moottorin kunnossa !

    nami-hiiri

    VastaaPoista
  4. Alkuperäisessä ohjeessa on sooda,millä anoppini on näitä leiponut kauan.Itse vaihdoin leivinjauheeseen,kun kotona ei sattunut soodaa olemaan.

    VastaaPoista