maanantai 8. marraskuuta 2010
tomaattileipä
Tässä on nyt ollut vähän tämmöstä blogitaukoa tai netti taukoa enemmänkin kun jonkun naapurin yhteys jota käytin ei enää toiminutkaan. On mulla netti ollut mutta sitte ei oikeen saanut tehtyä eikä kirjotettua mitään fiksua. Ja sitte katsoin vain Gilmoren tyttöjä ja piirsin apinoita ja kävin Top Cheffin kuvauksissa.
Tomaattileipä
190 g vehnäjauhoja
150 g vettä
20 g aurinkokuivattuja tomaatteja
20 g vehnäleseitä
15 g tomaattipyreetä
5 g hiivaa
4 g suolaa
Sekoita yhteen hyvin pieneksi pienityt tomaatit, leseet ja vesi, anna imeytyä kymmenisen minuuttia. Lisää loput aineet ja vaivaa hitaalla 3 minuuttia ja nopeammalla noin viisi. Tähän leipään käytin tapaa jolla campaillou leipä muotoillaan(tai ainakin sinepäin). Laita taikina öljyttyyn astiaan ja anna levätä 30 minuuttia. Tee välitaittelu eli se stretch&hold ja anna levätä taas 30 minuuttia, tee sama vielä kaksi kertaa. Viimeisen taittelun jälkeen nosta taikinamöntti nousemaan pellille tunniksi. Paista.
Kohta mennää Pariisiin niin blogi jää taas vähän tauolle. Saas nähdä, en pidä ulkomaista.
No kyllä sä varmaan Pariisista tykkäät....hyvää matkaa!
VastaaPoistaPariisi on hieno paikka. Ja jos ei muuta hyvää keksi, niin onhan siellä aina Poilânen leipomo. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan.
VastaaPoistaeiköhän sieltä hyvää löydy mutta se on se ite matkailu ja kielten puhuminen.
VastaaPoistapoilanen leipää muuten saa välillä stokkaltakin, se vaan on leikattua, muovissa ja ranskasta tänne lennätetty.. ja sika kallis
vähäks hyvä blogi. would read again, a++
VastaaPoistatykkään noista apinoista.
VastaaPoistaehkä oletkin jo reissussa, mutta pariisissa kannattaa ehdottomasti käydä täällä:
VastaaPoistahttp://www.e-dehillerin.fr/index.php
ihana kauppa jo pelkästään tunnelman puolesta! puhumattakaan niistä jumalaisista kuparipannuista..
toi oli juuri paikkoja joissa yritettiin käydä mutta ei meillä olut mukana mitään osotteita niin ei törmätty :)
VastaaPoista