tiistai 28. syyskuuta 2010

sitte kun kirjoitan leivonta kirjan..

ylinousseet mötköt


..Se alkaisi tällä perusohjeella:

250 g vehnäjauhoja
160 g vettä

5 g hiivaa

5 g suolaa

Ja jatkuisi näin:

Älä käytä 42 asteista vettä taikinaan vaikka ohjeessa niin lukisi.

Siitä ei luultavammin ole juurikaan mitään haittaa mutta ei tosiaan mitään hyötyäkään. Käytä viileää mitä tulee kraanasta. Onko kukaan koskaan edes mitännyt että vesi on tosiaan 42 asteista?

muotoilu, rullaus


Vaikka tämä on hyvä perusohje niin en millään saanut sitä toimimaan kun yrittämällä yritin tehdä tätä juttua varten leipää. Älä siis käytä erikoisvehnäjauhoja oikeaan leipään vaan säästä ne hampurilaissämpylöihin ja muihin anti-leipiin. Puolet tavallista vehnää ja puolet hiivaleipäjauhoja tekee hyvän patongin. Seuraavat 500 sivua käsittelisi samaa ohjetta mutta yhdellä sivulla +10 g ruista ja toisella juustoa, siitä se ilo irtoaa.


Loput kirjan 500 sivusta olisi täynnä hassuja piirroksia:

11 kommenttia:

  1. Vois hyvinkin jo ilmestyä sen sun leivontakirjasi...

    VastaaPoista
  2. Jes mä haluan kanssa ostaa kirjan heti kun se tulee myyntiin;)

    VastaaPoista
  3. En ostais. Sen nimi ois varmaan Leivonta krija. :D

    VastaaPoista
  4. leivontakirjan kanssa on vaan sellanen ongelma etten itteni mielestä osaa vielä moniakaan juttuja.. tietty ohjeita voi kerätä kasaan ja selitellä sekavia niiku blogissa.. mutta blogi on sellasta varten. ideana homma kyllä kuulostaa kivalta

    VastaaPoista
  5. miks sun ohjeessa ees lukis et käytä 42 asteista vettä?

    VastaaPoista
  6. Mulle kirja kansssa. Jos ei muuten niin ihan noiden piirrosten vuoksi! Ootko aatellut lanseerata oman keittiösarjan? Sopisi kivasti vaikka keittiöpyyhkeisiin nuo kuviot.

    VastaaPoista
  7. Ei se voi olla noin yksinkertaista :D Mutta ostaisin minäkin kirjan.

    VastaaPoista
  8. Ostaisin heti!
    Nyt vaan pukkaat joulumarkkinoille leivontakirjaa. Lupaan että olet loppiaisena rikas mies.

    VastaaPoista
  9. mä ostaisin sun kirjan. Ja katselisin vain kuvia, enkä koskaan muistaisi leipoa leipiä.

    VastaaPoista