tiistai 28. syyskuuta 2010
sitte kun kirjoitan leivonta kirjan..
..Se alkaisi tällä perusohjeella:
250 g vehnäjauhoja
160 g vettä
5 g hiivaa
5 g suolaa
Ja jatkuisi näin:
Älä käytä 42 asteista vettä taikinaan vaikka ohjeessa niin lukisi.
Siitä ei luultavammin ole juurikaan mitään haittaa mutta ei tosiaan mitään hyötyäkään. Käytä viileää mitä tulee kraanasta. Onko kukaan koskaan edes mitännyt että vesi on tosiaan 42 asteista?
Vaikka tämä on hyvä perusohje niin en millään saanut sitä toimimaan kun yrittämällä yritin tehdä tätä juttua varten leipää. Älä siis käytä erikoisvehnäjauhoja oikeaan leipään vaan säästä ne hampurilaissämpylöihin ja muihin anti-leipiin. Puolet tavallista vehnää ja puolet hiivaleipäjauhoja tekee hyvän patongin. Seuraavat 500 sivua käsittelisi samaa ohjetta mutta yhdellä sivulla +10 g ruista ja toisella juustoa, siitä se ilo irtoaa.
Loput kirjan 500 sivusta olisi täynnä hassuja piirroksia:
Vois hyvinkin jo ilmestyä sen sun leivontakirjasi...
VastaaPoistaOstaisin!
VastaaPoistaJes mä haluan kanssa ostaa kirjan heti kun se tulee myyntiin;)
VastaaPoistaEn ostais. Sen nimi ois varmaan Leivonta krija. :D
VastaaPoistaleivontakirjan kanssa on vaan sellanen ongelma etten itteni mielestä osaa vielä moniakaan juttuja.. tietty ohjeita voi kerätä kasaan ja selitellä sekavia niiku blogissa.. mutta blogi on sellasta varten. ideana homma kyllä kuulostaa kivalta
VastaaPoistamiks sun ohjeessa ees lukis et käytä 42 asteista vettä?
VastaaPoistaMä voisin kanssa jo tilata yhden!
VastaaPoistaMulle kirja kansssa. Jos ei muuten niin ihan noiden piirrosten vuoksi! Ootko aatellut lanseerata oman keittiösarjan? Sopisi kivasti vaikka keittiöpyyhkeisiin nuo kuviot.
VastaaPoistaEi se voi olla noin yksinkertaista :D Mutta ostaisin minäkin kirjan.
VastaaPoistaOstaisin heti!
VastaaPoistaNyt vaan pukkaat joulumarkkinoille leivontakirjaa. Lupaan että olet loppiaisena rikas mies.
mä ostaisin sun kirjan. Ja katselisin vain kuvia, enkä koskaan muistaisi leipoa leipiä.
VastaaPoista