maanantai 15. helmikuuta 2010

pullajuhla

paastonalotuspulla


Tänään kun tulin kotiin töistä aamusella aivan raatona niin sisko ja sen kaveri olivat tekemässä pullia keittiössä. Homman ideana oli kai tehdä laskiaspullia mutta lopulta toinen pelti oli niitä ja toinen kaikenlaisia askartelupullia. Laskiaispullien mantelimassakin on itsetehtyä kun ei noi löytäneet kaupasta valmista, laiskat. Itse lähinnä osallistuin leivontaan maaten sängyssä ja huutelemalla hyviä ohjeita päiväunien lomasta. Yritin sentään tehdä lintupullan mutta siitä tuli enemmänkin norpanpentu.. kuutti.


ymmärsi ne sentään laittaa essut


pain viennois eli lenkkimakkarapulla


norppapulla


10 kommenttia:

  1. Eihän noin hellyttäviä norppia henno edes syödä!

    VastaaPoista
  2. Eeeh, mahtavia! Alkoi tehdä mieli omatekemää pullaa. Mutta kun ei siitä tuu täkäläisillä aineilla (luxemburgilaisilla) yhtään niin hyvää kun suomalaisilla.

    VastaaPoista
  3. Ihania pullia on syntynyt 'nokkaunien' lomassa ! On se vaan kumma, että vierasmaalaiset aineet ei suostu suomalaiseen pullan tekoon - samaa mieltä, kuin 'May'. Terv. nami-hiiri

    VastaaPoista
  4. Hahaa :D Mahtavia pullia. Tuo norppapulla on kyllä ihan ylisöpö.

    VastaaPoista
  5. HEI! Mistä kaupan osastolta löysit edellisen postauksen Mangososetta?

    VastaaPoista
  6. hillot ja säilykehedelmät hyllyllä sen löysin.. niitä kai löytyy muitakin makuja. s-marketista.

    VastaaPoista
  7. Muhkeita pullia, nam. Norppapulla näyttää hauskalta. Viime jouluna meillä (en ehtinyt blogiin kuvata)tehtiin vanhoilla pullaohjeilla just noita lintupullia sekä muita vanhanajan kiekuroita lucian kruunuja, jouluportteja, jouluristejä jne... Mallit löytyi Otavan suuresta keittokirjasta vuosimallia -57. Tuosta sinun linnustasi puuttuu vain pyrstöleikkaukset :D

    VastaaPoista
  8. itse löysin ton lintumallin jostain ranskalaisesta blogista ja sitä on pitänyt testata.. sillä muuten on pyrstökin leikattu mutta se on noussut umpeen :) taikinakin oli joku ruotsalainen pulla ohje sahramilla eli taisi olla lucia hylje..

    VastaaPoista