Nami-hiiren paketilla tein kastanjaganachella täytettyjä pikkukuppikonvehteja joissa on päällä murennettuna vadelmapikkuleipiä. Koko aiempi halloween konvehti idea oli näistä keksitty mutta ne vaan tulivat tehtyä ensin. Kuppimallin konvehti on helpoin tapa saada konvehteja kotona aikaan tuhlaamattaa kamalaa määrää suklaata(ja täytteitä). Kupit on tehty normaalilla konvehtimuotilla mutta iroitin kuoret ja täytin täytteellä. Kun kupit irrottaa muotista näkee heti mitkä on huonoja tai onko temperoiti mennyt metsään eikä sitten vasta kun on täyttänyt jo konvehdit tai dipannut täytepalat suklaaseen. Haljenneet, rumat ja huonosti tempperoiut voi suoraan vaan laittaa purkkiin odottamaan seuraava käyttöä. Ainoa huono puoli on että päälle pitää keksiä jotain koristetta.
täyte meni jokseenkin näin:
Kastanjaganache(kaiken voi korvata jollain muulla)
60 g kermaa
80 g tummaa suklaata
40 g kastanjapyrettä
(20 g valkosta)
himppu vaniljasokeria
nättien keksien murua/pähkinää/jottai
Kermaa lämmitetään kattilassa sokerin ja kastanjankanssa ja lisätään pieniksi hakattu suklaa(t). Suklaan pitää viilentyä konvehdin kuoria viileämäksi, jossain luki että 10 astetta viileämmäksi mutta sitten se on jo kovaa.. Viilennyt täyte lusikoidaan varovasti kuppeihin ja koristellaan muruilla hiukan kovettuneena. Jos on paljon konvehteja täytettävänä niin kannataa käyttää pursotuspussia.
Vau,nuo on vielä hienomman näköiset kuin ne kurpitsaiset.Nyt tekee suklaatia mieli!
VastaaPoistaNo johan on, Aleksi, taas loihdinnat suorittanut! Näytät pärjäävän tyttöjen kanssa ihan tasavertaisesti :D
VastaaPoistaLinkitän kuvat omalle sivulleni. Kiitos ja perästä kuuluu! nami-hiiri
Voihan kateus miten upeita konvehteja! Sie oot ihan älyttömän taitava tän suklaan kanssa, pakko nostaa hattua. Itellä kävi mielessä vähän samanlainen idea, mutta jätin toteuttamatta kun noita konvehtimuotteja ei kotoa löydy ainuttakaan. :<
VastaaPoistaKyllä tässä taitaa olla voittaja! Aivan mielettömän upeat konvehdit, olet näissä mestari :D
VastaaPoistakiitos kiitos kaikille :)
VastaaPoistatekisin vastaavia useamminkin mutta noitten kuorien teko ja temperointi on vaan kotioloissa ärsyttävää.. erilaisia täytteitä kyllä olisi kiva testailla.
Kivan näköisiä snobinet-tyylisiä konvehteja. Saanko tiedustella miksi täytteenä on lusikoitavaa ganachea eikä juoksevampaa, jonka saisi kätevästi pursotinpussilla laitettua kuppeihin? Onko siihen jonkin erityinen syy?
VastaaPoistaterveisin, taustalukija. :)
se on hyvin juoksevaa, olisi voinut kaataakin astiasta.. ehkä liiankin koska suklaan maku oli vähän laiha mutta lusikoin lähinnä sen takia ettei parin konvehdin takia tarvitse sotkea niitä paria pussia mitä tuolla on.. ja olen myös vaan tottunut tekemään niin.
VastaaPoistaenpä tiennytkään tollasta termiä noille.. nyt pääsen taas heittämään nippelitiedolla väkkärää.. kiitos :)
Eipä kestä. :) OK, mulle ei olisi tullut mieleenkään lusikoida täytettä. Äkkiäkös sitä vääntää leivinpaperista pienet pursotinpussit, jos ei ole kuin muutama konvehti täytettävänä. Itse teen senverran isoja settejä kerralla, että efficiency on kova sana. :)
VastaaPoistaOooo... osaisinpa minäkin tehdä tuollaisia. Ajattelin väsätä joululahjat tänä vuonna ainakin suurimmaksi osaksi itse ja jotkut konvehdit voisi kyllä toimia. Kaikkihan pitää suklaasta :)
VastaaPoistaWau miten upean näköisiä konvehteja!!
VastaaPoistaOnneksi olkoon ! Terv. nami-hiiri
VastaaPoistakatariina: voithan aina tehdä tryffeleitä, ne on paljon helpompia ja kun tekee kunnon aineista niin tosi hyviä ja hienoja myös
VastaaPoistaAleksi kurkkaapa : www.foodflorists.blogspot.com/2007/10/bretzel.htmlSillä ohjeella olen tehnyt muutaman kerran itse. En ole kotona joten en voi kurkata kirjasta. - Mennessä vilkaise minunkin sivua ! Terv. nami-hiiri
VastaaPoistaKylläpäs näyttää hyviltä ja varmaan makukin on kohdillaan. Kyllä tämän konvehtien teko on sitten niin mukavaa!!
VastaaPoista