hakusanoja joilla ihmiset tulevat blogiin, joihin tahdon sanoa jotain todella viisasta.
-kauraleipä ohje ilman vehnäjauhoja
Vehnäjauhojen pelko on kumma asia, muistakin viljoista saa valkeaa jauhoa joka on pelkästä ytimestä tehty mutta jostain syystä niiden ajatellaan silti olevan terveellisempiä. Kauranleivän teko pelkästä kaurasta on vähän hankalaa kun kaurassa ei ole sitkoa niipä vaihtoehtoina on lähinnä tehdä jonkun sortin rieskaa tai käytää säkkitolkulla lisäaineita. Ihan normi leipää ei saa aikaan.
-laihdutusherkut
Pöh! tai no hieno suklaa, 7 euron levyllä ei kauheesti mässäillä. Miksi pitäisi muutenkaan tehdä laihdutus kakkuja, kuka syö täytekakun viikossa? Parempi laittaa oikeaa kermaa ja voita niin herkku on oikeastikin herkullista.
-miksi leivät ei nouse
Liian vähän hiivaa tai ohjeissa usein sanotaan että lämmin vesi, se voi oikeasti tappaa hiivan. Joku on väärin; maanantai, täysikuu, liian kostea/kuiva ilma, et vaan osaa. Odota vähän aikaa jos sitte vaikka nousis.
-patonkitaikina ilman hiivaa
Parempi lopettaa koko leivonta, hiivan pelko on muutenkin typerää.
-porkkanaleipä ilman hiivaa
katsoo aiemman kohdan
-suklaan teko kotona
suklaata ei voi tehdä kotona, kaakaovoi ja kaakaon sekoittaminen yhteen ei ole suklaata. Suklaasta voi tehä kaikkea kivaa kotona.
-tryffelin teko-ohje
suklaata, kermaa, voita. Sen löysempi sen parempi ja hyvä suklaa.
-vaivaamaton leipä
On sinänsä mahdotonta, vaivatessa leipään tulee sitko joka imee vettä ja uunissa vesi irtoaa sitkosta tärkkelykseen joka liisteröityy ja pitää leivän kasassa. Ilman tätä leipä on paistettua puuroa. Trendikkäissä no knead leivissä aika tekee osittain saman sitko verkoston muodostamisen. Vaikka monissa blogeissa ohjeeksi annetaan että sekoita jauhoja kunnes taikina irtoaa kulhosta niin se on väärin, lähinnä ainoa mitä tollanen irtoaminen tarkoittaa on että jauhoja alkaa olemaan liikaa ja vielä pitäis vaivatakin.
Mä oon kans miettinyt noita laihdutusherkkuja...ihanku laihduttajilla puuttuis makuaisti. Musta on mukavampaa vähentää ruuan määrää, kuin syödä typeristä kasvisrasvajutuista valmistettuja melkein herkkuja kilotolkulla.
VastaaPoistaKävin joskus painonvartijoiden tapaamisessa ja siellä tyypit osti ihan hulluna niitä laihdutussuklaita. Omituista.
Niin juuri, ihan kuin ei voisi syödä vähäsen oikeasti hyvää. Pakko vetää törkeä määrä keinotekoisesti maukastettua väliseinää. Sitä paitsi suuri on kaunista!
VastaaPoistaChocochiliin löydettiin kerran hakusanoilla "vegaanit eivät jaksa pyöräillä" :D
VastaaPoistano ei ne kyllä jaksa.. ei siihen tarvita googlea :)
VastaaPoistaAleksi on ihana.
VastaaPoistat. etäisesti ihastunut
no ihastu nyt enemmän ja tuu omalla nimellä :)
VastaaPoistaHihi, tää on kohta deittipalsta <3
VastaaPoistahiivaa saattaa pelätä myös ihmiset jotka on sille yliherkkiä :) Muistan että sellaiseenkin olen joskus törmännyt...
VastaaPoistaTulin tänne myös hakusanoilla "kauraleipä ilman vehnäjauhoja" :D Ihan siksi, että haluan kokeilla vähägluteenista ruokavaliota.
VastaaPoistaJoillain (itseasiassa aika monilla) on ikävä sairaus jonka vuoksi esim vehnä kaikissa muodoissaan on ehdoton nounou.
VastaaPoistaIteselläni ei ole keliakiaa vaan ärtynyt suoli ja huomaan pienenkin vehnämäärän aiheuttavan kiusallisia vaivoja, joten vehnän kartteluun voi joskus olla varsin pätevä syy.