Kohta oleviin juhliin pitää kehitellä jotain kivaa, eka kehitelmä on tämä tomaatti epi. Hyvin näyttävä leipä ja nyt kun testasin niin ihan helppo tehdäkin. Kolme, neljä kun näitä teen niin siitä voi ihmiset hyvin repiä irti itselleen aina yhden "lehden" salaatin kanssa. Tein taikinan jossa on paljon oliiviöljyä ja durumia mutta se ei musta niin kovin hyvin tähän sovi, pinnasta tulee tosi rapea, jotenkin voitaikinan omaisen muruava. Eikä paistettunakaan ole niin nätin näkönen vaan jotenkin harmahtava. Ehkä kuumenpi paistolämpötila olisi auttanut. Lopullisen juhlakalun teen normi patonkitaikinasta.
Öliiviöljy taikina
300 g vettä
40 g oliivi öljyä
400 g vehnäjauhoja
100 g durumia
Kaikki aineet vaivataan koneella taikinaksi ja annetaan levätä tunti, Leivotaan ja nostetaan toinen tunti. 200 asteisessa uunissa paistetaan puolisen tuntia. Normi meno. Tein 2 eri patonkia, tuon epin ja sellasen letin (joka ei taaskaan onnistunut niipä se ei pääse kuviin) ja 4 pikku focacciaa eli kai focaccinea.
pikkunen
mehukasta
Muuta juhlimisevästä tulee varmaan..
-no salaatti, tylsää mutta toimii
-leivästä tehtyjä pieniä lautasia salaatille
-pikku quiche, pasteija tai tuulihattuja
-suklaaseen dipattuja pienen pieniä perunaleivoksia mun pakastimessa on pari kakku pohjaa joita en kuitenkaa käytä
-kaljaa, kaviaaria ja ostereita. mutta ne tekee kaupantäti
-kakkua en tee sitte millään
taidan tarvita jonkun assarin jos meinaan tehdä nää kaikki samana päivänä parissa tunnissa.
-no salaatti, tylsää mutta toimii
-leivästä tehtyjä pieniä lautasia salaatille
-pikku quiche, pasteija tai tuulihattuja
-suklaaseen dipattuja pienen pieniä perunaleivoksia mun pakastimessa on pari kakku pohjaa joita en kuitenkaa käytä
-kaljaa, kaviaaria ja ostereita. mutta ne tekee kaupantäti
-kakkua en tee sitte millään
taidan tarvita jonkun assarin jos meinaan tehdä nää kaikki samana päivänä parissa tunnissa.
mehukasta
mä teen kakun! ja assaroin!
VastaaPoistavoikkuleipä kakun? temperoit suklaan? mä en ehi varmaan
VastaaPoistakatotaan sitä sit.. voidaan pitää työpaja.
VastaaPoistaMmmm,hyvän näköisiä leipiä vaik noi tomaatit on vähän ehkä liian hiillostuneita. Mutta varmaankin maistuu ihan taivaalliselta tuo leipä!
VastaaPoistaeine ole hiillostunut vaikka mustia ovatkin.. noita tomaatteja on kiva laittaa kaikeen päälle noin, niistä tulee kauhea hyviä ja makeita. ja tomaatti mehut imeytyy leipäänkin
VastaaPoistaNättiä ja kekseliästä! Nam.
VastaaPoistaHerkun näköistä on leipä, diggaan tomskuista leivässä.
VastaaPoistaSen sijaan tuo aleksin eka kommentti "voikkuleipä kakun? temperoit suklaan?" herätti ideoita, joita on varmaankin täysin mahdotonta välttää... Näen vakavia ja överejä herkkuja hetkiä lähitulevaisuudessa.
Helou! Joudunks MÄ tulee IHAN YKSIN lenskarikentält pois vai? Kukaan ei ota mua vastaan tervetuloa kotiin -kyltin kaa? Vois olla ihan terveellist kyl toisaalta sopeutua Suomeen bussimatkan ajan.
VastaaPoistaeikö katri nyt ole tulossa vastaan?
VastaaPoistaMä en varmaan pääse juhliin :(
VastaaPoistakuulostaa jännältä tuo "leivästä tehtyjä pieniä lautasia salaatille". nerokasta.
VastaaPoistamonelta anni ees oot hki-vantaalla? tuun jos ehin. tosin laukun saat kantaa ite.
VastaaPoistaleipälautasten nerokkuudesta en tiiä.. voi kaatua koko idea siihen ettei ole riittävästi mitään muotteja joissa paistaa ne
VastaaPoista