keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

fougasse kahteen tapaan

Basilikapastaa tomaatilla ja palaneella leivällä


Tein vanhalla kunnon ohjeella leipää tieteellisessä testausmielessä joka muuttui vahingossa vielä tieteellisemmäksi testaamiseksi. Neljä leipää ei mahtunutkaan pellille niin päätin yhden paistaa öljyssä pannulla. Hyvä tuli ja ihmeen erilainen, vähän kun kärähtänyt älyttömän sitkeä lihis ilman sit lihistä. Pannulla paistaessa vaan pitää kattoa ettei öljy lopu kokonaan pannulta tai leipä palaa heti ja tietysti paistettava pitää olla ohuehko, tai kuution muotoinen. Mahti herkkuja kumpikin leipä kastaa tuon pastan tomaattikastikeeseen jossa on pelkästään pari lusikkaa tomaatti pyrettä, kermaa, vettä ja salviaa.

uuniversio lehdistä


3 kommenttia: