Pienet jostain pöllityt aluformut tulee kerrankin käyttöön
Ajattelin unohtaa sen leivonnan ja paineen että aina pitää leipoa että siitä voi kirjoittaa. Teen ruokaa joka päivä, se on kivaa, blogin kirjoitus on kivaa, ni mikä on ongelma? Voisin vaan otta kuvat päivän lastenruuista. Kännykällä, en jaksa laiterunkkausta. Lastenruokaa pop-up on nyt blogin nimi.
Syksyisin tulee sienet, kylmä ja äiti käymään ja aroniat. (Marja)-aronia on ehkä aliarvostetuin asia mitä ulkoa löytää, sellaisenaan se on ehkä vähän tuiman makunen mutta siitä on täälä tehty hilloa, olutta, simaa, piirakoita, vispipuuroa ja nyt aroniakukkoja. Joita voi äiteelle tarjota koska aronia on kuulemma pahaa, kysykää lapsilta, ei ole.
Äitee toi muumin pyrstötähti jäden
kukko leivonnaisena on mulle aivan tuntematon, ei Espoossa mitään tämmöstä ollu, ei varmaan mitään perinteitä mutta voita, sokeria ja ruista marjojen pääle ni pitäis olla siinä. Mittasin samalla kun tein ja tein näin:
Aroniakukkot pari pientä
100 g voita
80 g ruisjauhoja
20 g kaurahiutaleita
20 g sokeria
Ripaus suolaa
Kaneli, kardemumma tai inkivääri varmasti sopisi myös
Täytteeksi marjoja, sekotin mukaan ripauksen sokeria ja vehnäjauhoja
Anna voin pehmetä ja nypi muut aineet sekaan. Vuoraa pikku vuoat taikinalla mutta jätä vähän taikinaa säästöön, täytä taikina kupit marjoilla, laita loppu taikina muru "huonosti" marjojen päälle. Paista 210 asteissa uunissa kunnes väriä tulee. Heti jäde pöytään ja kukkoa mukaan.
Long time no see!
VastaaPoistayritän parhaani :)
VastaaPoista