tiistai 12. syyskuuta 2017

rapujuhlat


kuinka mones tämmönen kuva?


Katri toi eka hunajaa ja sitte rapusia. Hunaja tuli ensin ja siitä oli tarkoitus tehdä hunajakanervasaison, kanervat jo kerättynä mutta sitte saatiin ravut nii hunaja menikin ensin tillileipään. Ravuista tein kurkun kanssa skagenröra tyylisen täytteen. Ollaan lähes ällön käsityöhipstereitä, omat hunajat, ite tehdyt leivät, omasta metsästä rapuhaulikolla kaadetut ravut ja ite vielä leivän kulmaan tehty bisse. Ja bisseen itse pihan voikukista kasvatettu hiiva. Jos joku tulisi kertomaan tuollaisia niin sanoisin menepäs hippi takaisin kulmaan syömään se chiapapuvanukas loppuun, hopihopi nyt.. no ei ny.

leipä ei ollut ihan näin surullinen


enemmän tilliä


tillihunajaleipä
230  g vehnäjauhoa
140 g vettä tai maitoa
40 g kaurahiutaleita
30 g voita
30 g hunajaa
10 g hiivaa
5 g suola
hirveesti tilliä

Mittaaa koneen pataan neste ja kaurat, anna liota hetki. Päälle voi mitä myös loput aineet mutta jauho viimeisenä, kyllä se kaura sielä alla imee itseensä mitä tarvitsee. Mutta ei tilliä, tilli lopuksi. Vaivaa taikinaa kymmenisen minuuttia, lisää tilli ja sekoita mukaan. Anna taikinan levätä hetki, pyöritä pötköksi ja laita vuokaan nousemaan, päälle muovi, anna nousta noin 45 minuuttia. Viilla ja paista vähän yli 200 asteissa uunissa, voita ja sokeria sisältävä leipä tummuu helposi päältä niin sitä pitää vähän seurata.


 ravunturma


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti