maanantai 13. helmikuuta 2017

taikaohra

jauho missä lienet!


En tiedä miten ne on Vaasalla keksinyt Taikaruisleivän mutta itse keksin taikaohran kun nostin vehnäjauhopussin lattialle enkä löytänyt sitä enää. Kaikki aineet paitsi vehnä oli punnittu jo koneen pataan eikä niitä nyt roskiinkaan voi heittää. Jos lisää taikinaan liikaa gluteenia niin kai siitä sitko tulee ja se sitoo ohran verkkoonsa mukaan ja lopputulos on jotain vehnäleipämäistä? Kauhallinen gluteenia, lisää ohraa ja siinähän se vehnäjauho on lattialla jalan vieressä. Taikina on kova ja vahamainen mutta nousee ja tuntuu ihan hyvältä. Hyvä leipä vaikkakin jostain syystä liian suolanen.

Seuravaksi voisi koittaa tehdä kopion tosta Vaasan Taikaruisleivästä.


100% ohraleipä, periaatteessa
200 g ohrajauhoja
170 g vettä
30 g gluteenia
10 g hiivaa
5 g suolaa

Punnaa kaikki aineet yhteen ja vaivaa taikinaksi, lisää vähän vettä jos taikina on tosi kovaa mutta ei heti alussa. Anna valmiin taikinan levätä tunti, leivo ja nosta. Paista 250 asteissa uunissa.

 appelsiinin terraario


rieskan näköseen sopii haarukanreiät

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti