lauantai 5. marraskuuta 2016

terveen harmaa ohrankiilto

ruokataiteilia ehostaa kuvan jouluisella buttplugilla


Kai se on toi ohra tai liian kylmä uuni. Jos leipomossa leivän pinta kiiltää harmaana mattapintana niin on helppo sanoa että höyryä on liian vähän tai se pääsi liian nopeasti ulos. Mutta kotiuuni ei paljoa höyryttele niin nyt kävi näin. Eikä se makua pilaa.


ohraleipä
200 g vehnäjauhoja
175 g vettä
50 g ohrajauhoja
5 g suolaa
(5 g pellavansiemeniä jos siltä tuntuu)
3 g hiivaa

Pistä kaikki aineet taikinakoneeseen ja vaivaa hyväksi, ohran takia saa ehkä vaivata pidempään mutta tosi hyvän tuntunen taikina tuli heti. Anna taikinan levätä yön yli öljytyssä astiassa jääkaapissa. Ota taikina lämpenemään pariksi tunniksi ja leivo leiväksi. Anna nousta tunti, viillä ja paista. Lämmitä uuni 250 asteeseen ja kun leipä on uunissa laske 225 asteeseen.



ja voita


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti