maanantai 11. heinäkuuta 2016

nutellabriossi

ompa makiaa


Joskus työharojottelussa tehtiin joulutuoteita ja yksi niistä pulla jonka sisällä oli luumuhilloa. Vanha äijä Ismo oli ollut varmaan samassa leipomossa viimeset 70 vuotta mutta silti hillon pyörittäminen pullien sisään ei onnistunut. Hilloa tursui pullista ulos ja sotkeutui joka paikkaan, pullat vielä pyöriteltiin sellasella leivontalinjalla jossa liikkuva pohja oli kangasta.. ruskeaa tahmaista luumukangasta lopulta.


nutellabriossi
250 g vehnäjauhoja
80 g maitoa
50 g sokeria
40 g voita
1 kokomuna
1 keltuainen, valkuaisella voi voidella pullat
10 g hiivaa
4 g suolaa

nutellaa tai jotain vastaavaa, pääle munaa ja pinnalle vaikka kookoshiutaleita

Vaivaa kaikista aineista taikina ja anna levätä puolisen tuntia. Jaa taikina 80 grammaksi paloiksi ja pyöritä palloiksi, littaa pallot ja ja laita littanien keskelle nutellaa niin paljon kun uskallat. Hommat vaikenee kun täyte lisääntyy. Nyppäse reunat yhteen nii että pullasta tulee pulla. Nosta, voitele ja paista 175 asteissa uunissa hyväksi.


anna anna anna!

5 kommenttia:

  1. Noita mä teen, näyttää niin herkulliselta ja helpolta.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ton voi sitte myös tehdä ihan peruspullataikinaan.. tämä on periaatteessa vähän suolanen

      Poista
  2. Tuleeko tähän muuta nestettä ku noi munat?? Ku mun taikinasta tulee näköjään vähän kuiva.

    VastaaPoista
  3. kyllä siihen pitäis tulla.. en näköjään osaa kirjottaa. en muista paljonko mutta joku 80 grammaa voisi olla toimiva määrä

    VastaaPoista
  4. Kiitti!
    laitoin siihen taikinaani sitten vettä lisäksi, mut luulen et liian vähän. Tuli vähän kovia. Ja voi olla et en nostanu niitä tarpeeksi.Pitänee koittaa vielä uudestaan.

    VastaaPoista