torstai 26. helmikuuta 2015

luumu, jalo kasvi etelänmailta

pöytään sitä parempaa Ikeaa


Melkeen tuntui että otin liian ison palan kun menin mukaan kilpailuun jossa piti tehdä ruoka käyttäen kuivattua luumua. Nopeasti tuli olo ettei näistä oikeasti voi tehdä mitään, hauskaa kyllä että leikattusta luumusta tulee ihan mieleen etana, etanat risotossa, mustaa etanalihaa. Testasin tehdä ohraa jossa oli luumua, aika hirveetä. Ja kananmaksapateeta luumuilla josta tuli hyvää vaahtoa mutta ei sillä mitään tehnyt. Misossa ja luumuissa keitetty sipulin puolikas oli suorastaan nerokasta ja hyperkreisin hyvää mutta silti. Jotenkin sitte päädyin tekemään jugurttijädeä luumumyslillä, jugurttia vaniljalla ja vaniljaa mysliin, valkosta ja mustaa.


vaniljaluumumysliä, hunaja ja jugurtti
mysli
100 g kaurahiutaleita
30 g kookos hiutaleita
30 g cashew pähkinöitä
30 g hunajaa
30 g öljyä
20 g kuivattuja luumuja
10 g sokeria
10 g seesaminsiemeniä
ripaus suolaa
vaniljajauhetta

Sekoita kaikki aineet yhteen paitsi luumut. Paahda 125 asteissa uunissa kunnes kaikki on kullan ruskeaa. Pieni luumut pieneksi kuutioksi ja sekoita mysliin. Anna jäähtyä.

jugurtti
150 g rasvaista jugurttia
30 g hunajaa
vaniljajauhetta

Sekoita aineet tasaiseksi massaksi ja pistä pakkaseen, sekoita massaan aina sillon tällön parin tunni n ajan. Mitään ben&jerryä tästä ei tule mutta hauska silti.

Pistä lautaselle pallo jugurttia, päälle ja sivulle mysliä ja jugurtin päälle hunajaa.



tarkkuutta vaativaa



kokous


3 kommenttia: