keskiviikko 1. tammikuuta 2014

possut peiton alla

esittelen nakilleni helsingin saaristoa


Uudenvuodenaaton päiväosuus meni nukkuessa ja ne kolme nakkia jotka olin ostanut juhlallisuuksia varten jäivät jääkaappiin. Jääkaapissa on myös jo viime perjantaina alottelu ikuisuusprojekti "kaalipiirakka" jaettuna komponettitasoihinsa ja pakattuna pieniin purkkeihin, keitettyä ohraa ja kaalia, seuraavana päivänä kypsennettyä kaalia johon on sekotettu ohraa ja toisessa purkissa keitettyä ohraa, ja tänään nakkeja, ohraa ja se täyte. Kuoritaikinaan ei ollutkaan hiivaa(leivon selvästikin liian harvoin kun hiiva unohtuu), taikina jääkaapista, nakin rullaus, taikina loppuu kesken ja syön työssä olleen kaalitäytteen aamupalaksi pannuttaen.


yhden sain täytettyä alkuperäisen suunnitelman mukaan


nakkipiilon piilotusmassa
180 g vehnäjauhoja
80 g kylmää voita
70 g kylmää vettä
15 g parmesaania
4 g suolaa
4 g sokeria
pari rusausta pippuria

ja se täyte

Sekoita kaikki aineet paitsi vesi tasaisehkoksi muruksi, murun voi laittaa kymmensi minuutiksi jääkaappiin. Sekoita muruun vesi ilman liikaa vaivaamista ja anna taikinan levätä taas jääkaapissa. Ota taikina vähän lämpiämään huonaan lämpöön ja kaulitse sopia täytettäviä paloja. Paista 250 asteissa uunissa kultaisiksi.

välillä kateltiin laivoja


 
valmiina


2 kommenttia:

  1. Kuin monta nakkia tuolla määrällä massaa saa piilotettua?

    VastaaPoista
  2. juuri ja juuri viisi.. on muuten ihan mahti tuo taikina, pitää tehä uudestaan

    VastaaPoista