hyvää perusleipää
Tänään emme kirjota mitään hauskaa vaan vakavaa känttylogiaa.
Graham-jauho on musta lähinnä kammottavaa, tuntuu että vaikka taikinan jauhoista olisi 1% grahamia niin lopputulos on aina kuiva ja lastulevymäinen. Täysjyvävehnäjauho on periaatteessa sama kun graham mutta kaikki jyvän osat on eroteltu, jauhettu erikseen ja yhdistetty. Jostain mystisestä syystä jauhosta tulee paljon paremmin leivottava taikina ja parempi leipä. En ollut koskaan leiponut mitään täysjyvävehnästä ja koitin ensin tämmöstä missä osajouhoista on vain täysjyvää, grahamilla tästäkin tulisi hirviä terveysmörkö korppu.
hunajaa ja täysjyvävehnää
175 g vettä
160 g vehnäjauhoja
70 g Myllärin luomu täysjyvävehnäjauhoja
15 g seesaminsiemeniä
10 g hunajaa
5 g suolaa
4 g hiivaa
Vaivaa kaikki aineet taikinaksi, ensin pari minuttia hitaalla ja sitten noin 10 nopeammalla. Anna taiknna levätä öljytyssä astiassa pari tuntia, littaa ja taittele taikina kerran. Riivaa palloksi ja nosta nin tunti korissa, paista kuumassa uunissa.
Esko Liha tapaa vanhan toverin
polkupyörän sponssi
let me love
Mökötän katkerana; ei mun leivät vaan koskaan näytä tuollaisilta... :-D
VastaaPoista