sunnuntai 11. elokuuta 2013

kevättä sipulissa

ihanat tuoksut


Tänään piti mennä retkelle, kantterellipiirakkaa ja kahvia termospulloon. Eilen piti mennä Katu on punk-tapahtumaan, Pikku Vallilaan rynarille ja Ruoholahden ellei koko Multi-juniversumin parhaaseen karaoke-baariin. Tänään päästiin brunssille, otin kahvin ja yhden makkaran, lihapullan, perunasalaattia, pastasalaattia, löysän karjalanpiirakan, appelsiinimehua ja tiputin lusikan jugurtti kulhoon.


kevätsipulivuoka
250 g vehnäjauhoja
150 g vettä
15 g voita
10 g sokeria
10 g hiivaa
5 g suolaa

30-40g kevätsipulin varsia 6 sipulin leikattuna ihan pieneksi. Sekoita kaikki aineet paitsi sipuli yhteen ja vaivaa konella kymmenisen minuuttia, lisää sipulit ja vaiva mahdellisimman vähän. Anna taikinan levätä puolisen tuntia. Pyöritä taikinasta pallo, anna levätä jokunen minuutti ja pyöritä taikina pötköksi, anna pötkön nousta vuuassa noin 45 minuuttia.


huh huh päräyttävät svamppihommat


taivaallinen kanttarellilittausleipä




2 kommenttia:

  1. Moikku!

    Tein sulta löytynyttä pain a l'ancienne -leipää, joten käy katsomassa miten onnistuin :)
    http://kuudespaistihelsinki.blogspot.fi/2013/08/pain-lancienne-viiden-paivan-tuska.html

    Kiitti paljon blogistasi, se on ihan huippu!

    VastaaPoista
  2. Oho, onneksi olkoon leivästä :)

    VastaaPoista