keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Suomenlinna (ruots. Sveaborg)

tästä se lähtee


Koska tänään(keskiviikkona) oli radiontädin mukaan virallinen tosikuuma ja eka kesän kesäpäivä lähdimme matkalle kaukaisille saarille. Merimatkaa kerääntyin viitisentoista minuuttia. Matkalla matkalle tapasin leipurintoverin matkalle toiselle saarelle. Laivamatkalla Japanilaiset nauttivat energisoivia vesiä erinäisistä pulloista. Minä tein matkaan focacciaa ja parsapiirakkaa, Aurinna salaattia, jälkkäriä ja tietty juomia. Kotimatkalla vielä Espalla juhlabisset ja ainoa kuva focacciasta mykän nälkäisen ohikulkian kädessä.

 yllätyksellistä mutta Suomenlinnassa kasvaa dinosauruksia


parsa


ottaa siideriä?


focaccia
250 g vehnäjauhoa
183 g vettä
5 g oliiviöljyä
5 g suolaa
2 g hiivaa
oliiviöljyä päälle ja mausteiksi suolaa ja rosmariinia tai melkeen mitä kivaa vaan

Vaivaa kaikkia aineita yhteen kunnolla ja pitkään, itse taisin vääntää Kenwooilla ainakin 20 minuttia ja jokunen lisä minuttia olisi ehkä ollut hyväksi. Anna taikinan levätä yön yli jääkaapissa öljytyssä astiassa. Ota taikina lämpiämään aamulla pariksi tunniksi, littaa pellille ja nosta noin tunti. Töksi taikinalevyyn sormilla reikiä ja löträä päälle ihan liikaa oliiviöljyä ja mausteet. Paista leipä ja sudi kuuman leivän päälle vielä lisää öljyä.

paras paikka on se jossa on se nosturi


Piiraan pohjana oli tämä, sama pohja mitä käytän noin aina suolaisiin piiraisiin mutta se on vaan niin perushyvä.

perushyväpohja
135 g vehnäjauhoja
70 g voita
25 g vettä
3 g sokeria
2 g suolaa
rappuset ja kameraurpot naurattaa    laivakissa! 

sormiin jää mustia jälkiä  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti