ompa hän nätti
Tuli muuten hienoin leipä pitkään aikaan!
valumat on hienot
nätit kurpitsat
Paahda ensin kurpitsaa. Leikkaa kurpitsasta noin sentin kuutiota.
leipä sinihomejuustolla ja kurpitsalla
100 g vettä
90 g vehnäjauhoja
1 g hiivaa
Sekoita esitaikina yhteen ja anna kuplia ainakin pari tuntia huoneen lämmössä tai mielummin yön yli jääkaapissa.
160 g vehnäjauhoja
75 g vettä
5 g suolaa
4 g hiivaa
sinihomejuustoa laitoin noin 60 grammaa ja kurpitsaa 80 grammaa mutta määrillä ei sinänsä ole kovin paljoa väliä koska aineita ei sekoteta taikinaan vaan ne on kokonaisina ylläreinä. Täytteitä kannatta laittaa niin paljon että tuntuu että niitä olisi liikaa mutta muistaa että taikinan käsittely on sen vaikeampaa mitä enemmän muruja siinä on.
täytteet
pallona nousemassa
Lisää kaikki aineet paitsi täytteet esitaikinaan ja vaivaa kunnolla kymmenisen minuuttia. Anna taikinan levähtää pari minuttia ja ja levitä se pöydälle. Laita kolmasosa täytteistä taikinalle ja taittele taikinaan, ja sitte loput täytteet samalla lailla. Anna taikinan levähtää öljytyssä astiassa pari tuntia. Tee taikinasta pallo ja nosta se korissa pohja alaspäin tai jauhotetulla pöydällä jos koria ei ole. Nosta noin 45 minuttia ja paista alapuoli ylöspäin niin että leipä repeää päältä.
lopulta aina tuntuu että täytteitä on liian vähän
iltapala
pumpkin belly ja mahtava sleng teng rytmi
Kreisijuttu. Lueskelin tätä blogia joskus alkukesästä ja mietin, että ton tyypin kanssa olis varmaan kiva mennä treffeille. Sitten palaan tänne blogiin ja heti täällä on treffi-ilmoitus!
VastaaPoistaOho! No jopas on :)
VastaaPoistaTreffeistä en kyl tiedä, mutta leipä maistuisi.
VastaaPoistaÄijähän on ihan kokki! Tosi freesiä kun mies kokkaa. Ja ottaa valokuvia. Ja vielä piirtääkin. Eksyin tänne kun etsin hyvän kuulosta gluteenitonta joululeivän ohjetta, mutta nyt en löydäkään enää tietä ulos!
VastaaPoistaKiitos.. Gluteenitonta ei löydy mutta jokunen joululeipä kyllä
VastaaPoistaTein. Tuli ihanaa. Kiitos!
VastaaPoista