nyt pidetään juhlat!
piimävoitaikina joka oli aluksi ihan erilainen rahkavoitakina mutta muuttui tämmöiseksi koska ei ollut rahkaa ja alkuperäisillä määrillä taikinasta tuli ihan liejua
180 g jauhoja
150 g voita
80 g piimää
munan valkuainen voiteluun
Alkuperäisessä ohjeessa kaikkia aineita oli saman verran (1000) mutta jo pelkkä voi ja jauho seos oli todella löysää eikä murua nii mähän muutin kaiken. Mutta ohjeeseen; sekoita jauhot ja voi yhteen tasaisesti ja lisää piimä. Kaulaa taikina 2x3 ja pistä jääkaappiin lepäämään ainakin kahdeksi tunniksi. 2x3 kaulaus meinaa että kaulitse taikina pitkulaiseksi levyksi, taittele kolminkertaiseksi ja tee sama uudestaan, tai sitte se on 3x2 mutta silti. Anna levätä kaksi tuntia kylmässä.
uuniin matkalla, takana ylimääräpalat
Kalatäyte
Lohipalvia, ohraa, pikkusen sinihomejuustoa ja mausteita. Voitelumunan keltuinen on myös täytteessä.
Kaulitse levännyt taikina pitkulaiseksi levyksi, lastaa päälle täytte ja rullaa pötköksi. Leikkasin rullan neljäksi palaksi, voitelin valkuaisella. Laita voidellut pasteijat jääkaappiin siksi aikaa että uuni lämpeää. Ennen uuniin laittoa viiltele pasteijoiden pintaan ruudukko. Paista kuumassa uunissa valmiiksi.
ruudut
Nätit on ruudut! :)
VastaaPoistakiitos.. mutta alunperin näiden oli tarkotus näyttää kaloilta :)
VastaaPoistaKyllä noi ruudut suomuista menee, ja muotokin on erään Kalan, Pakaste Kalan.
VastaaPoistaKyllä maistuisi :)
VastaaPoista