torstai 20. syyskuuta 2012

tänään harrastamme rokkenrol-musiikkia ja omenajalosteita

lehtikaali


Uuteen kotiin muuttamisen huonoja puolia on uusi uuni, en saa tolla pirun rakkineella "oikeita" leipiä paistumaan nätisti, sämpylät ja paahtikset kyllä onnistuu mutta niille ei uunilta juuri vaadita kun lämmintä valoa. Tuo uuni tuntuu lähinnä kuivaavan kaiken eikä anna mitään väriä ja sekin kestää tosi pitkään. Hyvänä puolena tietty on että nyt voisi taas koittaa tehä macaroneja, monen testauksen jälkeen päätin ihan vaan syyttää aiempaa kaasu-uunia.
 
hyvän leivän voi syödä vaikka brunssilla sateella kastumatta


siiderileipä pekaanipähkinöillä
100 g vettä
80 g vehnäjauhoja
1 g hiivaa

Sekoita aineet yhteen tasaiskeis velliksi ja anna käydä jääkaapissa yön yli.

170 g vehnäjauhoja
80 g kuivaa omppusiideriä
10 g ruisjauhoja
8 g melassia (black treakle)
5 g suolaa
4 g hiivaa

45 g pekaanipähkinöitä paahdettuna ja pienyttynä sopivaan mittaan

Lisää loput aineet paitsi pähkinät esitaikinaan ja sekoita koneella 2 minuuttia ja vaivaa kahdeksan, lisää pähkinät ja sekoita mukaan. Anna taikinan levätä öljytyssä astiassa muovin alla komisen tuntia, littaa taikina levon aikana kaksi kertaa. Riivaa taikina hellästi palloksi ja nosta (korissa) noin 45 minuuttia. Paista 225 asteisessa uunissa.

kuvat loppu kesken niin pistän saman uudestaan


Ja muistakaahan äänestään tätä ihan MAAILMAN KREISI ÖVERI PARHAAKSI blogiksi Glorian Blog Awards 2012 hommissa, kiitti.


1 kommentti:

  1. Ootkohan kokeillu heittää vettä uuniin.. Siis, ihan H2O:ta vaan. Jos uuni on kuivattava.

    VastaaPoista