lehtikaali
hyvän leivän voi syödä vaikka brunssilla sateella kastumatta
siiderileipä pekaanipähkinöillä100 g vettä
80 g vehnäjauhoja
1 g hiivaa
Sekoita aineet yhteen tasaiskeis velliksi ja anna käydä jääkaapissa yön yli.
170 g vehnäjauhoja
80 g kuivaa omppusiideriä
10 g ruisjauhoja
8 g melassia (black treakle)
5 g suolaa
4 g hiivaa
45 g pekaanipähkinöitä paahdettuna ja pienyttynä sopivaan mittaan
Lisää loput aineet paitsi pähkinät esitaikinaan ja sekoita koneella 2 minuuttia ja vaivaa kahdeksan, lisää pähkinät ja sekoita mukaan. Anna taikinan levätä öljytyssä astiassa muovin alla komisen tuntia, littaa taikina levon aikana kaksi kertaa. Riivaa taikina hellästi palloksi ja nosta (korissa) noin 45 minuuttia. Paista 225 asteisessa uunissa.
kuvat loppu kesken niin pistän saman uudestaan
Ja muistakaahan äänestään tätä ihan MAAILMAN KREISI ÖVERI PARHAAKSI blogiksi Glorian Blog Awards 2012 hommissa, kiitti.
Ootkohan kokeillu heittää vettä uuniin.. Siis, ihan H2O:ta vaan. Jos uuni on kuivattava.
VastaaPoista